HAPPY NEW YEAR

Gott nytt år kära läsare! Själv firar jag på hemmaplan med trerätters för att sedan dra vidare. 2013 kommer bli fett!


SOC

Är inte störtkär i mellandagsrea, men igår på väg hem från huvudstaden stannade vi i Linköping och stadium. Älskar älskar älskar den affären! Ett par knäkorta byxor och två färgglada toppar för 197 svenska kronor. Allihopa från Stadiums egna märke SOC. Love it!

Mycket i jul

Som ni alla säkert märkt är det jul nu, en annan sak ni då märker är att man har väldigt mycket att göra. Fast man egentligen borde ta det lugnt. Detta gäller även mig. Nu är jag på väg till Sthlm för att fira ännu mer jul, och därför blir uppdateringen förmodligen ännu sämre. Vill umgås så mycket som möjligt med pappas släkt som jag inte träffar så ofta.


Fest på spex

Idag har vi haft spex för samhällsprogrammet, riktigt underhållande! Bra jobbat alla klasser! Nu står jag och kokar makaroner hemma hos Evelina, vi ska snart in till stan för att fira vårt jullov på hotellet!


Kärlek på jeansleggings

Varför känns det som om ett nytt liv börjar så fort man ett par nya svarta Dr.Denim? Jag älskar dem! Frågan är om jag skulle klara mig utan dem. Fick hem ett par förra veckan, så idag började ett nytt liv då, haha.
 
Har, liksom fler i min klass, jobbat i sammanlagt 7 timmar med spexet idag. Men nu är vi färdiga, imorgon blir det "genrep" och på fredag gäller det!!!!!!

Update

Om några dagar är den här bilden två år gammal. Kan ibland sakna det där mörka håret, på något vis passade det mig.
 
Anledningen till min frånvaro är att jag gjorde sista rycket vad gäller plugg för år 2012, om det blev så bra resultat av det återstår att se. Kan inte lova att jag är helt back on track bara för att jag tog lov från plugget, men ska försöka. På fredag är det samhälls/ekonomiprogrammets julspex, faaaasen vad jag längtar!!!!!!!!!!

Yesterday

En bild från igår. Först var vi några tjejer som lånade Jakobs lägenhet för lite middag och galna samtalsämnen. Lite senare på kvällen tog vi oss vidare till Parken för festligheter. Trevlig kväll! Ska även gratulera brodern min och resten av stjärnorna i Nässjö HC till DM-guldet, välförtjänt!!!

Söndagstanken - Att slösa tid

I tisdags höll min vän Ida ett mycket vackert hyllningstal till mig. Det är ett kriterie som vi måste uppnå för att få godkänt i Svenska C kursen. Alla i klassen har om någon och jisses vad vackert det var.
 
Hur som helst, Ida och jag har känt varandra sedan vi var 11 år, alltså i 7 år. Låter helt galet i mina öron, men så är det. Hon berättade lite om vår vänskap, hur vi träffades, hur många vändor bråk vi hunnit med men också att saker och ting alltid löst sig. En sak hon tog upp var att vårt bråk i början av nian avbröts då vår klasskompis omkom i en trakfikolycka, "vi var behövde hålla samman då för att orka" sa hon. Då brast jag ut i gråt. Underläppen darrade, tårarna föll som ett vattenfall och jag kände genast en förvarning om huvudvärk. Tusen tankar slog mig under bara en sekund. Dels var det sorgen efter den bortgångne klasskompisen, jag har inte tänkt på det nu det senaste, så alla känslor sköljde plötsligt över mig. En annan tanke var hur jag och Ida bråkat om så oviktiga saker medan viktigare saker faktiskt hände, viktiga och hemska saker. Vi behövde varandra och sa några ord till varandra, vilket bara det var framsteg. Jag måste erkänna att jag och min envisa långsiktlighet gjorde att det tog rätt lång tid att förlåta och reda ut allt helt och hållet. Och hur kunde jag ha mage att reta mig på en sån banal sak när min klasskompis omkommit i en olycka?! Jag blir så förbannad på mig själv. 15 år och dum som många skulle sagt, men jag såg mig själv som en klok 15åring men nu i efterhand tvekar jag starkt på det.
 
Det jag vill komma till, vi retar oss på saker som är så små och meningslösa när stora saker som död kan drabba oss. Tänk om det varit Ida som suttit på mopeden och krockat med bilen den där soliga dagen, vad hade jag gjort då? Jag hade knappast fortsatt reta mig på henne, den irritationen hade nog försvunnit på en tiondels sekund. Jag hade förmodligen ångrat att jag och Ida slösade så mycket tid på småsaker när vi kunde skaffat oss fina minnen istället. Nu var det inte Ida som satt på mopeden, oavsett vem det varit så hade den personen varit värd så mycket mer än att avsluta sitt liv som 15åring. Ida och jag har idag tagit igen den missade "fjortistiden", vilket jag är väldigt glad över. Men hörrni, allihopa, 15åringar som 18åringar, slösa inte bort dyrbar tid på meningslösa saker. Lös skiten.

Lucia

Om man inte har något luciaglitter får man ta vad man har. Det var i alla fall silverfärgat och lite glittrigt. Idag är det en av december månads viktigaste dagar, 13 december och lucia. Jag älskar denna dag! Glad lucia på er allihopa!

Egypten 2012

När jag skrev om studentresan kom jag på att jag inte har visat er bilderna från min resa till Egypten i november. Så här kommer de!
 

Onsdagskväll

Jag har skapat mig ett beroende av te + honung, shit vad gott det är och perfekt att dricka lite spontant när man blir rastlös här hemma. Har även tänt massa ljus i mitt rum, allt för att lätta upp stämningen för allt plugg och finna motivation. Dags att sätta igång då..... snart.

Guld + Glitter

Kära Sequin Peplum Zip Top, om du vill dyka in bland alla tråkiga plagg i min garderob så är det helt okej för mig. Inte för att jag passar så bra i guld, hellre silver, men även det skulle nog falla på plats. LOVE

Magaluf!!!

Kom hem från en myskväll hos Malin med Sofia och möttes av ett facebookinlägg om att studentresan för SP10A nu var bokad! SÅ HIMLA HÄRLIGT!!!! 157 dagar kvar, men innan dess kommer det hända sååå mycket, can't wait!!!!!!

Lunch

Måste skryta lite om vad jag fick ihop till lunch igår. Om man bara letar runt i kylen så hittar man en massa gott. Vad kiwin gör på tallriken vet jag egentligen inte, blev plötsligt väldigt sugen på det. En annan sak värt att nämna är att portionen lika gärna kunde delas upp på två portioner, men att jag smällde i mig allt. Yepp yepp

Söndagstanken - Nulägesanalys

För att inte göra det allt för tjatigt för mig eller er så hoppar jag djupa tankar och kritiskt tänkande i denna söndagstake. Istället ger jag er en liten nulägesrapport - hur mitt liv är just nu, bra som dåligt.
 
December månad brukar alltid rulla på sakta men bra för mig. Mig gör det ingenting, jag hinner njuta av den mysigaste månaden på året och den tar heller inte slut så fort. Humöret följer detta, inte sprutande glad men heller inte onödigt nedstämd. Min motivation inom skolan är också lite lagom, kommer och går som den vill ungefär. Känns som om det fungerar när jag tvingar mig själv, men när jag tappar allt är det inget större problem, tomten kommer ändå så att säga. I december månad är det inte mycket som gör något. Jag har djupa samtal med mina vänner, tillbringar mycket tid liggandes i sängen för att bara fundera och tänker mycket på 2013. Det kommer bli ett år som inte liknar något av de andra, både positivt och negativt antar jag. Jag har även fastställt mer vilka människor jag trivs med och tvärtom. Trots det släpper jag inte de som påverkar mig negativt, och låter dem göra det. Många av dem "kommer jag inte undan" tyvärr. Det är bara att bita ihop och inte reagera på dem. Nej, nu blev jag lite sur och det var inte meningen. Dags att avsluta. Puss

Yesterday

 
Igår var vi ute och letade efter den perfekta granen med släkten. Var inte särskilt sugen på att gå och frysa i skogen, men med tre lager kläder på så gick det också. Efteråt åt vi middag hos mormor och morfar, kändes nästan som en liten smygstart på julafton.
 
Jag ursäktar för att uppdateringen under helgen varit på noll, och att den har varit dåligt i övrigt. Förlåt för att ingen söndagstanke kom igår heller, har blivit väldigt slarvig med den. MEN, jag har ingenting att skriva om varken i söndagstanken eller i övrigt. Ska försöka bättra mig, annars får det fortsätta så här. Puss
 

Today

Idag känner jag som nedan. Ingenting går min väg. Vaknar tröttare än någonsin, med värk i örat och plötsligt nervös för proven idag. Och ja, mitt spänne har lyckas trassla in sig! Dagens horoskop: Idag kommer saker och ting inte gå så bra som du tänkt dig" Nej, jag har väl mer eller mindre märkt det.


Luckiest Girl Cover / Ulrik Munther

Ni har säkert hört låten innan, har lyssnat ihjäl mig lite på den så det var bra att jag hittade en cover med Ulrik Munther. Han är ju en liten flickartist, men jäklar vad jag inte kan låta bli att tycka om honom!
 
Har prov i marknadsföring imorgon. Den läraren kan bara inte sätta IG. Därför känns det på något vis onödigt att plugga ihjäl sig, samtidigt som någon moral inom mig säger att jag bör göra det. Well well, kanske hittar motivationen efter en kopp oboy...

Ett drömrum

En rum som gärna får tillhöra mitt framtida hus. Problemet är väl att jag skulle hänga här så fort jag fick en ledig stund...

Chockrosa

 
Wohooo! Här har vi ett Elin-plagg. Kofta, rosa och gosigt, nästan så den ska läggas på önskelistan, kostar ju bara 599 kr..... Strunt samma, det här skulle ändå bli ett sånt plagg som bara hängde på klädstången och kom till användning 3-4 gånger per år...
 

Söndagstanken - Happiness for free

Bättre sent än aldrig som man kan säga i dessa lägen. Min helg bara flög förbi mig, inte minst gårdagen. Har dessutom extremt dålig fantasi just nu vad gäller den här kategorin, känns som om jag bara drar upp samma sak söndag efter söndag. Så om ni har tips på ämnen eller något annat, give it to me!
 
Denna söndag, förlåt måndag, slog något extremt logisk mig som en uppenbarelse. Det där med att ge något litet, men som kan bli till något stort. Det finns saker som är så löjligt små som gör mig glad, t.ex. en enkel kommentar "oh, vad fin du är idag" eller en enkel gillning på en bild på instagram. Varför kallar jag dem då enkla? Jo, för att de är just enkla. En mening och ett dubbelklick med tummen är vad de är. Man ska inte kasta iväg dem liksom snöflingorna just nu bara faller ned, men man ska inte spara på dem heller (som snöguden gjorde förra vintern...). Man ska mena det och man ska notera hur personen man just uppmärksammat blir glad, för då betyder plötsligt den enkla gärningen något för en själv med. Som man brukar säga, det är gratis med komplimanger, och uttjatat som det är så stämmer det. Man, i alla fall jag, fokuserar alldeles för mycket på dåliga saker och hamnar ofta på dåliga tankar, ger jag istället ifrån mig positiv energi får jag säkerligen detta tillbaka, och mina dåliga tankar blåser förhoppningsvis bort.
 
 

December 2011

I december 2011 berättade jag för er om mig själv (+ massa andra saker) i en adventskalender, följde flitigt Elsas Värld, hade en pluggkväll med thaimat med två roliga killkompisar, hade februari månad och Chace Crawford uppe trots att det var en annan månad, jag fick se min favorit segra i Idol, jag drömde om långt lockigt hår, jag hade beslutångest över nyårsklänningar, jag firade jul med min fina familj, fick en gullig julklapp i förskott av Emilia, hade en grym kväll med världens bästa klass, 'avslöjade' min kändiskärlek, julshoppade, fikade gott med mamma, köpte i sista minuten ett glittrigt linne till nyår, förberedde nyår med några vänner och firade tillslut in det som BÄST.

Första advent

Jag älskar första advent och de första dagarna i december, och vad passar bättre till dessa än flera centimeter snö? Hade Linnea här över natten, lika mysigt som vanligt. Ni vet, när man kan säga precis vad som helst till någon och veta att de orden stannar där? Love it!

Lördagsmys

Har en myskväll med min Linnea. Vi äter gott, snackar skit och slökollar på tv!


Kladdigt

Usch, jag avskyr när man testar nya nagellack och så visar de sig att de är värdelösa. De torkar inte på evigheter, och även om det gjort det så tål det knappt den minsta stöten... Nu vräker jag i mig lite pasta innan Evelina och jag ska prova på ett nytt pass!


RSS 2.0