Gårdagen

Igår var det öppet hus på vår skola. Mellan passen passade jag, Jonna, Anny och Matilda på att fika och umgås, mycket trevligt. Idag är det valborg och våren ska firas in tillsammans med Ida senare ikväll. Bara äta pizza och ta det lugnt! Tills dess blir det plugg.

Söndagstanken - Just nu

Jag blir så himla glad över att se att ni kikar in dag efter dag trots att jag sviker er med att inte uppdatera.
 
Sanningen är att det inte funnits ork, tiden då jag haft ork har jag fyllt med annat och helt enkelt prioriterat. Jag har funderat över mig själv, min omgivning och hela min livssituation. Tro mig, det skrämmer mig inte att jag ska ta studenten. Jag är en sån där tråkig människa som tvingar mig själv att inse att saker och ting måste ha sitt slut, liksom de har en början. Visst känns det förjävligt att de som fyllt min vardag med skratt som irritation inte kommer finnas kring mig i höst, men vill man kan man behålla dem och om inte annat kan man passa på att släppa in nya människor i sitt liv. Jag har även funderat på lite hur jag vill framstå som person, och framförallt om jag faktiskt framför som den jag egentligen är. Väck aldrig den frågan i ert huvud för den har inget svar, jag kunde ju inte ge mig in i folks huvuden för att lista ut hur de såg på mig. Vissa saker mår man trots allt bäst av att inte veta om. Jag kom tillslut på att den uttjatade, tråkiga men ändå sanna meningen "att vara dig själv fungerar alltid i längden" stämmer in bra. Någonstans lättade en sten i mitt hjärta, det kändes enklare. Det är ju trots allt lättare att vara den man är än någon annan, den man är är man ju redan.

Here I´am, once again

Medan jag varit borta: egopic, soldag med Eve, första grillningen, vårbuffé, första spelkvällen på Franzéns altan, glass i mängder, en av eftermiddag/kväll med finaste Linnea innehållande shopping, god mat och bio. (Ni som inte sett eller ens tänkt se Studentfesten, GÖR DET. Roligaste svenska filmen efter Stockholm Boogie!)
 
Anledningen till min frånvaro kommer förklaras imorgon i Söndagstanken. Till dess ska jag enligt tradition gå på spex hemma i Ramos och ha grillkväll med några fina vänner.

Massa nytt

Bikini med matchande linne på köpet, BIKBOK. Knallrosa löpartights och lila shorts, Stadium. Är helt förälskad i mina rosa löpartights, får bli fler sådana.

16 april

Bjöd Anny på en födelsedagsfika idag cirka 10 dagar försent. Diskuterade livet, framtiden och annat viktigt som man behöver få ur sig för att rensa tankarna som snurrar uppe i hjärnan. Nu ska mamma och jag ta en promenad i solen och sedan väntar plugg.

Till sommaren

Blå långklänning och en helt underbart skön grön klänning, båda från H&M. OBS: dessa är köpta innan jag införde förbud mot fler blå och gröna plagg. 149 respektive 199 kr. JAG ÄLSKAR DEM.

Medan jag inte var här

Mycket har hänt under tiden jag varit frånvarande från bloggen. Här ovan har lite av det. UF-mässa i tisdags med mina pojkar och Laga Läckert UF, blev en riktigt trevlig dag. I fredags hämtade jag min balklänning och på bilden kan ni se den fantastiskt goda ceasarsalladen min moster bjöd mig på. Senare på kvällen var det dags för överraskningsfest för en nybliven 18-åring. Liz blev väldigt överraskad och kvällen blev lyckad!
 
Igår tog jag det lugnt och idag har jag tagit en lång pw i solskenet med Evelina. Mer sånt tack tack tack.

Söndagstanken - Otacksamhet

Idag tänker jag lite på otacksamhet. Anledningen till detta är att jag igår såg min egen inspelning av Euphoria framförd av hörselskadade och döva. Jag har själv en hörselskada som påverkar min vardag och i en utsträckning hela mitt liv. Det är ingenting jag pratar särskilt mycket om, jag har levt med det i hela mitt liv och därför lärt mig att leva med det. Ibland händer det att jag missar en viktig poäng, får säga "va?" en gång för mycket eller blir bemött med en irriterad röst som blivit tvungen att upprepa sig fyra gånger för att jag inte hört. Saken är den att det inte är någonting mot vad de som framförde Euphoria går igenom varje dag och dessutom i resten av sina liv. Jag blir sur på mig själv för att jag inte kan tänka på detta varje gång jag känner hur orättvist det är att jag inte hör lika bra som alla andra. Jag känner mig otacksam. Det finns säkert tusen sådana exempel. Ett bra sådant är när man anser sig själv vara tjock, medan det finns de som kämpar för sina liv på grund av sin vikt. Min hörselskada är dock medfödd och har inte med min hälsa att göra, men även vikt kan vara medfött även om det i grunden handlar om dålig hälsa. Hur som helst, vi ska inte gnälla när de finns de som har det värre. Man kan inte gräva ner sig som om man är den mest drabbade i alla lägen, för man är sällan det. Jag kunde lika gärna varit döv på ena örat så jag varit tvungen att placera mig speciellt vid lunchbordet, i klassrummen eller vända rätt öra till så fort någon pratar med mig. Det hade varit helvetet enligt mig själv, och så finns det dem som inte hör överhuvudtaget.
 
Självklart är man inte en hemsk människa om man gnäller lite då och då, men då ska det också vara då och då. Ibland kan man faktiskt bara se utifrån en själv och ens eget liv, för det kan ju inte alltid vara perfekt. Därför måste man gnälla lite och hitta sina svagheter, sedan gör det ju ingenting om man gör dessa svagheter något starkare genom att tänka att det finns de som har det mycket mycket mycket värre.
 

Smilla Shorts

Igår beställde jag hem dessa + studentklänning + nya Dr.Denim (de var slut i min storlek i Jkpg). Funderade på de ljusrosa, men sen kändes det roligare med blåa. Jag som inte skulle köpa mer blått, here we go! Känner jag mig själv rätt kommer de ljusrosa ligga i brevlådan innan Magaluf.

Söndagstanken - Mindre och mer status

Varnar idag för att jag är lite lätt irriterad, nästan förbannad.
 
Ibland undrar jag hur mycket självförtroende vissa människor har uppstoppat i sin kropp. Jag undrar vad som får dem att tro att de är bättre än alla andra, när de egentligen bara förlorar situation efter situation. Vad kan få en människa att ha så god självinsikt, att han/hon (främst hon) anser sig själv kunna strunta i andra människor för något så larvigt kallat status? Vad får den personen att skita i de som har mindre status? Att personen i fråga rent ut sagt skiter i vad de med mindre status tycker. Jag har upptäckt detta i min närvaro, att det finns de som tänker så här. Jag blir ledsen och vill genast bryta mig loss från något jag absolut inte vill tillhöra. Usch, sitter och skäms högt över öronen just nu. Blir helt tokig så fort jag tänker på detta. Vissa personer anser sig alltså tio gånger bättre än alla andra, inte för något man gjort, utan för något man bara är. STOPP STOPP STOPP! Vi är inte 11 år gamla och jämför våra kläder, vi är inte 7 år gammal och jämför julklapparna, vi är 16-20 år gamla och jämför oss inte alls för att stärka oss själva. Det är en ren barnlek, den fånigaste av dem. Status håller inte livet ut, och absolut inte ute i den "stora världen".
 
Det som stör mig mest är att personer medvetet struntar i vad vissa tycker om dem, för att de har mindre status än en själv. Istället bryr de sig om andra människor, som de anser har högre status. Nästan rätt ut sagt har en person erkänt att han/hon tänker så här. Jag hade behövt en drös med smilyes nu för att beskriva mitt ansiktuttryck som inte gick att dölja. Trots att mitt ansikte avslöjade mina tankar förstod inte personen detta. Då insåg jag hur korkad man måste vara för att tänka så här, man måste vara lika korkad som en 7-11 åring och fortfarande leva i den världen. Alltså detta är så pinsamt! Måste avsluta här innan jag tar sönder närmaste sak, blir helt frukstansvärt galen!!! Skäms ihjäl...

Summerfeelings

Har äntligen fått upp lite mer färgglatt på klädstången, känns som om våren och sommaren är nära nu! Behöver däremot inte så mycket mer blått och grönt (typiskt mig att köpa maaassa i samma färg). Nu ska jag snart åka med moster och mormor till IKEA och A6. Ska köpa nya Dr.Denim eftersom mina TVÅ par sprack på två dagar nu i veckan. Blir ett rån i plånboken men det är så värt det!

Grattiskramar

Idag säger jag GRATTIS x1000 till Anny som fyller 19 år idag!!! Hon har alltid svar på mina långa sms och visar inte bara att hon förstår, utan sätter sig själv in i situationen och på så vis förstår hon mig som få andra gör. Har heller inte träffat någon så klok tjej som Anny i min ålder, hon tänker alltid ett steg längre. Ha en underbar dag nu vännen, för det är du värd!!!! Love you ♥

Friday Friday Friday

Bild från gårdagens pw. Blåste kallt men lös varmt, mysigt! Idag står lite plugg på schemat, i övrigt ser det lugnt ut. Jag älskar loooov!

April 2012

I april 2012 hjälpte jag brorsan att heja fram hans Chicago, åt vårens första glass, förälskade mig i våfflor med glass och bär, skaffade tandställning och poserade med den för första gången, lillelillebror sköt sina första skott utomhus, värmde upp med fika innan öppet hus, firade valborg med tjejerna på hemmaplan och köpte rosor till mina föräldrar.

Ingen ordning

Har inte riktigt ordning på livet nu. Helt snurrig, jag är nog för avslappnad nu under lovet. Idag: Provat på sommarjobbet och bakat kladdkaka (utan kakao som ersattes av oboy, det fungerade). Biten som fattas är den jag "smakade" av. Jennika tittade förbi på en stund med skitsnack och skratt, mysigt!
 
Igår: Kramade Linnea hejdå innan hon åkte till Egypten. Hon har inte hört av sig än och jag har en klump i magen. Vet dock själv hur det är när man kommer fram till det landet.
I lördags: Utgång på stadens hotell. Ganska trevligt. Kul med gamla ansikten blandat med idioter rent ut sagt. Urk. Nästa utgång blir på Grace, yepp yepp!
Kommande dagar: Ingen starkare uppdatering än de senaste dagarna. Har fix med UF, psykologi b och svenska b. +++ att vara upptagen med mitt liv.

RSS 2.0