MOT STHLM

Äntligen är vi på väg till Sthlm och Axwell!!! Som jag väntat på denna helg och plötsligt är den här! Helgen kommer innehålla fest, shopping och massa onyttig mat - jag är så laddad! 
 

Morgonmys

Bestämde mig för en nyttig frukost idag med tanke på de senaste dagarnas onyttigheter. Igår var Emelie och Evelina hos mig, vi åt massa gott och kollade på film. Idag ska jag packa för Sthlm, ta en promenad med Maja, shoppa in lite välbehövliga saker, fika med Linnea och sedan jobba. Låter bra enligt mig! Så, dags att dra om jag ska hinna allt idag!

Gårdagens nöje

Igår bakade jag och Lina bullar, sockerkaka och chokladbollar gren fullspäckad bakdag helt enkelt! Senare på kvällen åkte vi med mamma till Sandsjöbaden, så himla gott och så himla mysigt! Idag väntas jobb och ikväll blir det film med några brudar!
 

Workout

Idag drar Friskis pass igång på allvar med ett höstschema som passar mig perfekt!!! Så nu tänkte jag återgå till mina rätta vanor med träning och varierad kost - och äta mig mätt på onyttigheter när jag känner för det. Jag hoppas min trogna träningskompis Evelina är lika laddad som jag!
 
(En kommentar till bilden: säg till om ni har en mer ojämn bränna än jag lyckas fixa till mig i sommar, haha)

Kräft/Räk/Vin-kväll

Igår kom Anny, Jonna, Olivia, Sara, Ida, Matilda och Linda till mig för att äta kräftor/räkor, dricka vin och ha trevligt! Det blev en väldigt mysig, rolig och trevlig kväll som avslutades med övernattning i husvagnen! Himla bra kväll, en sån kväll jag kommer vilja ha tusen gånger om!
 
Idag har vi varit ute på sjön med släkten. Nu väntas fika och senare ikväll en promenad med mamma. Helt ok söndag enligt mig!
 

Söndagstanken - Trygghet

Dagens söndagstanke inspireras av en önskan från er - mycket tacksamt från min sida. Förslaget var trygghet och jag tyckte det var ett väldigt bra förslag. Jag funderade länge på vad jag skulle skriva och ta upp, och tror jag hittade rätt tillslut bland tankarna.
 
Jag tänkte ta upp lite vad trygghet är för mig i hopp om att fler kanske känner igen sig. Förr om åren har jag tänkt att trygghet enbart är att människor omkring mig som älskar än. Att det är trygghet att känna sig älskad och att veta att man har stöd om det skulle behövas. Detta är en slags trygghet men faktiskt inte den som får mig att känna mig mest trygg. Jag tar mina vänner och familj för givet, men jag finner ändå den största tryggheten i mig själv. När jag kan berömma mig själv, känner mig stolt över mig själv och tycker att jag faktiskt är jäkligt bra - då är jag trygg. De dagar jag är arg på mig själv för något eller om någon tryckt ner mig, då är jag mest vilsen och helt i obalans. När jag, personen som umgås med mig själv dygnet runt, tycker att jag faktiskt är riktigt grym - då är jag trygg. En dag insåg jag att jag måste på något vis tycka om mig själv vare sig jag vill eller inte, annars blir ju hela livet en katastrof. Efter den dagen så hittade jag fler och fler bra egenskaper jag hade, som för mig varit helt osynliga innan. Jag tog åt mig mer av vad folk sa, positivt som negativt. Vände om det på ett bra sätt och plötsligt så kände jag mig väldigt stark i mig själv. Det är inget som förändrades över en dag, men jag fokuserade inte så mycket på att vara perfekt hela tiden, utan mer på att göra mitt bästa för mig själv och andra. Och nu är jag trygg i mig själv och känner mig därför trygg i hela min tillvaro. Sen har även jag bad days då mina tårar rinner för ingenting och jag vill bara äta glass hela dagen. Sådana är vi nog alla, men i grund och botten står jag på en trygghet!

Stone Cross Earrings

Älskar NLY accessories smycken, så himla snygga! Måste däremot trappa ner lite på inköpen av smycken, men de här måste jag ha!!!

"Sergels Torg"

 
Veronica Maggios nya låt är sååå bra! När jag hör den så tänker jag på de gånger jag sett henne live och vill bara dit direkt, jäklar så bra hon är!!!

Love Friday Love

Har en sån otroligt skön fredagskänsla i kroppen idag, trots att jag jobbar både ikväll och imorgon. Tanken med denna dag är att hinna måla lite naglar, läsa om boken jag helt tappade under studenten samtidigt som jag lyssnar igenom min MYSIGT-lista på Spotify.
 

Dagens Lunch

Jag kollade igenom min blogg idag på morgonen och insåg jag hur mycket mat den innehåller, men var tvungen att köra upp ännu ett inlägg innehållande mat då jag för en gångs skull lyckades med en god lunch! Jag och köket är bra kompisar vad gäller att äta, men inte när det gäller att laga... men lyckades som sagt idag!
 

I mitt nellypaket

"Ett brev är nu skickat från Nelly.com och är på väg till dig. Mvh Posten" - älskar dessa sms!!! Det här var vad som fanns i mitt paket den här gången. Ett nytt par Dr. Denim och lite underkläder från Wonderland.

Lillelördag

Har haft Maja och Malin på besök ikväll. Så himla mysigt! Vi åt pizza, kräftor och tjötade en massa skit. Dagen har för övrigt spenderas hos mormor och vi har bakat inför min lilla kräftskiva på lördag. Det är jag + mina snygga brudkompisar som ska hänga en sista kväll innan alla splittras. Usch, hatar att behöva använda ordet splittras....

Tips Söndagstanke

Känner hur jag mer och mer hamnar i samma "kategori" inom söndagstanken. Så efterlyser lite nya ämnen, tankar med mera att väcka. Jag tycker det är sååå kul att skriva söndagstanken och blir så glad av all respons, så vill inte att det dör ut vilket den snart gör då min fantasi är på 0.... Så kom igen, hjälp mig!!!

Brunch

Det ni ser ovan var sååå gott! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen efter första tuggan. Det sjukaste av allt var att vi åt upp allt! Med allt det i magen behöver jag knapptmäta mer idag... Nu: kvällsjobb! 

Morgon morgon

Tjuvstartar ätandet innan min, Evelina och Emilies brunch senare. Tillhör även en av dem som älskar att Idol har börjat igen, sååå kul!!! 

Lunch

Jobbat morgon och kväll idag så tog en paus med Linnea mellan jobben! Jag åt sushi för första gången på ett halvår, kan inte riktigt förstå att jag varit "avskräckt" från det så länge och klarat att inte äta det. Det var ju min favoriträtt förr... Jaja, nu är jag back on track i alla fall! 

Söndagstanken - Lycka

Har ni någon gång stannat mitt i ett moment och känt att "fan, vad bra livet är just nu"? Man bara stannar upp som i en film, ler sådär fånigt för sig själv och vill spara ner känslan under "ren lycka". Jag sitter i ett sånt lyckorus just nu med spralliga fingrar som bokstavligt talat springer över tangenterna. Problemet är att jag är så fruktansvärt dålig på att ta vara på den här känslan och försöka känna efter varför jag känner så här och hur jag ska kunna återfå känslan när jag verkligen behöver den. (Med andra ord istället för att känna att livet suger, vara arg på mig själv och käka upp en hel kartong med glass). Men egentligen, dessa känslor är väl bara sådana som kommer utan att man egentligen bett om dem? Man kanske inte ska känna exakt varför allt plötsligt blir så bra, det bara är det och om man funderar för mycket kanske den hinner försvinna. De roligaste dagarna är trots allt de där då man är full av energi, vill krama om alla i ens närhet och skicka gulliga sms till halva kontaktlistan. Men vad vore de dagarna om de inte bara kom då och då? Nej, just det, ingenting. Imorgon kanske är en rutten dag - men även de värsta dagarna innehåller ljusglimtar. Det är faktiskt sant. Det finns alltid något, annars är man nog världens mest bittra människa. Så, gör inte som mig och känn efter, analysera eller försök sätta ord på det. Bara njut och ta vara på det!

Älskade söndag

Jag bara älskar söndagar! Att ligga kvar sådär lagom länge i sängen men ändå hinna med så mycket! Ikväll väntas jobb, känns skönt för jag var riktigt riktigt riktigt uttråkad framåt eftermiddagen igår... Söndagstanken kommer upp senare ikväll för övrigt!
 

En Ledig Lördag

Är ledig för första gången på 11 dagar idag, så idag har jag en riktigt skön dag framför mig. Började dagen på bästa sätt med en morgonpromenad, och nu ska jag mysa ner mig framför Portkod 1321 med en god frukost. Hoppas ni också får en bra lördag!

En Yngre Elin

Rensade lite i datorn och hittade alla dessa bilderna. De är tagna mellan 8:an och 1:an på gymnasiet. Det är egentligen ganska konstigt hur minnen av tankar och känslor man hade då bara flödar över en med hjälp av en enda bild. Mest är det såklart glada och roliga känslor. Samtidigt är jag glad att jag inte är exakt som då nu, men samtidigt hade jag inte blivit den jag är utan tiden med de här bilderna...

Sovmorgon

Har sovmorgon idag och en vecka framöver, ska bli sååå skönt! Startade dagen med en god frukost och ska snart ut på en promenad med mamma. Senare ska jag till Linnea en sväng och snacka av mig för att sedan bege mig mot en fika med Ida och Linda. Ikväll väntar jobb - fullt upp all day long!
 

MAGALUF

Hörde "Everybody Fucks" och "Fucka Ur" på radion och fick en sån sjuuuk längtan efter Magaluf!!! Det inte förrän nu i efterhand man verkligen förstår hur jäkla bra och kul vi hade det där nere. Så blivande treor - när ni börjar skolan nästa vecka, tveka inte, samla ihop ett gäng och BOKA!!! Bästa veckan jag haft!
 
 
 

Tuesday

Känns som om jag jobbar konstant just nu, men med tanke på hur trevligt och händelserikt jobb jag har så gnäller jag inte. Kommer sakna det lite när det tar slut nästa vecka. När jag kom hem från jobbet körde mamma och jag ett corepass ute i gymmet, lite seg i kroppen efter en helg på latsidan... NU (äntligen) ska jag lägga mig i min säng, läsa VR, äta min favoritchoklad och lyssna på Håkan. Lovely!
 

HON ÄR HEMMA!

Linnea är ÄNTLIGEN hemma!!! Som jag väntat och längtat! Ikväll blir det myskväll, vi har en del att ta igen!
 
 

Söndagstanken - Ställ inga krav

En sak jag kan bli så trött på är alla krav vi ställer på oss själva och andra. Vissa kräver mer av andra än sig själva och vissa mer av sig själva än av andra. Det är inte rätt något av det, det håller inte något av det. Man ska självklart ha krav, men med måtta. Det går så lätt överstyr. Man jämför sig med andra och tolkar så mycket. Man tycker att alla andra verkar ha det så himla bra och verkar klara av livet så himla enkelt medan man själv kämpar och kämpar. Man vet ju inte lika mycket om de här personerna som om sig själv. Man är bland sina egna tankar, inte deras. Ett bra exempel på detta är dessa söndagstankar. För några veckor sedan sa en person till mig att jag verkade vara så himla stark i mig själv eftersom jag lät sån på söndagstankarna. Tänk på att när jag säger man, menar jag inte alla utom mig, utan tar ofta exempel på dåliga vanor, dåliga egenskaper med mera från mig själv. Jag är en sån person som ställer krav på mig själv, men det har varit värre. Jag kan bli tokig om vissa saker inte går som jag vill. Men jag får lugna ner mig och påminna mig själv om att jag inte är Gud, jag kan inte styra allt. Jag är bara jag och det är faktiskt allt jag kan vara. Det gäller att vara anpassningsbar och lättsam mot sig själv, liksom mot andra. Att inte ha en rak väg framför sig utan hinder är en del av livet, en del av livets lärdom. Det ska vara knackigt ibland, kanske till och med ett helvete. Vi får inte kräva för mycket av oss, andra eller vårt liv. Man kan ha en dålig dag, men varje dag innehåller också något bra. Man kan ha skrivit ett värdelöst prov eller varit lite för lat på ett träningspass, men man har i alla fall försökt. Allt går inte alltid i ens väg, och än mindre om vi alltid vill att det ska göra det.

I HÖST

Fick en kommentar med en undran över om jag inte kunde slänga ihop ett separat inlägg med mina planer för hösten. "Just dem, alla de där planerna" tänkte jag. Sanningen är den att det knappt finns några planer. Jag tänker att det kommer lösa sig och att det alltid löser sig. Några av mina vänner förstår inte hur jag kan se det så, men jag gör det. Andra vänner tycker det är konstigt att den mest planerade människan de känner tänker så. Att jag, som det kontrollfreak jag faktiskt är, tänker så. Saken är den att jag har jobbat hela sommaren för att tjäna pengar som ska sparas till att göra sånt jag inte kunnat göra innan, det jag inte har haft tid med. T.ex. hälsa på min farmor och farfar i Sthlm fler helger än två per halvår, träffa vännerna som bor i andra delar av Sverige som inte blivit av, åka iväg på spontana och planerade miniresor bara för att jag kan liksom. Eller, det bästa, att komma hem och känna att jag behöver inte plugga, utan kan göra vad jag vill. Vart ska jag börja liksom? Jag har redan nu fått några dagar utöver det jag har på mitt sommarvikarie-schema där jag jobbar nu. Så där kanske jag ska jobba lite extra då det behövs och sen söka något annat vikariat. Mig spelar det ingen roll, men självklart måste jag tjäna pengar så jag har något att röra mig med.
 
I alla fall, det som är tänkt att göra i höst är bland annat att i oktober åka med Jonna till London för att hälsa på Olivia som ska flytta dit. Jag har även tänkt besöka mina kusiner i Schweiz vilket aldrig blev av förra hösten när de ynka 6 lediga dagarna skolan gav gick till två utlandsresor. Jag har lite miniresor med olika personer som jag vill göra. Bara över någon helg sådär, ska bli så himla skönt att kunna göra det utan att behöva tänka på vad det kostar osv. Nu har jag mer än 1050 kr i månaden att röra mig med, äntligen.
 
Jag är även väldigt hemmakär och familjekär, så anledningen till att jag tänker bo hemma en höst till är för att jag inte riktigt är redo att flytta. Även om nästan alla mina närmaste vänner försvinner ifrån denna kommun vill jag ändå stanna här. Känna på hur det känns att bo här utan skolan och kraven därifrån. Jag ser fram emot hösten, det är spännande att inte veta exakt. Det är spännande att se hur jag tänker vid jul. Oh, trivs så bra med allt just nu!!!

Yesterday

Gårdagen i Växjö var sååå rolig. Herregud, längesen jag skrattade så mycket! Synd att jag jobbar ikväll annars hade jag åkt dit ikväll igen. För övrigt, jag har fått så mycket roligt att se fram emot. Denna månaden och senare i höst, ska bli så kul!!!

Mot Växjö

Efter en dag på jobbet ska jag äntligen bege mig mot Växjö och Karl-Oskar-dagarna. Väl i Växjö ska jag möta upp Sara för lite middag och en trevlig kväll! Pusssss
 

New necklace

Jag ÄLSKAR mitt nya halsband från Cubus. Det ska användas flitigt på fester med mera i höst!

Friendship

När Sara fyllde år köpte Olivia och jag den här belocken till henne. I söndags gav hon mig och Olivia var sitt eget, så nu har vi dem med oss alla tre. Väldigt fint och gulligt gjort av henne! Den här belocken är något jag kommer pilla på eller tänka på när jag saknar dem i höst.
 
 

Dinnernight

Kvällen spenderades med Sara, Olivia och Jonna på Sandsjöbaden med god mat och skratt! Vi planerade lite skojigheter framöver och bara myste, himla bra kväll! Fler sådana tack! 
 
 
 

Marängsviss

Bjöd in Maja igår för att inviga glasen jag fått av henne med ett riktigt lass med marängsviss, sååå himla gott! Jag älskar maränger, kan äta och äta och äta! Idag jobbar jag, men, mitt jobb är så kul och socialt så jag gnäller inte. Stundvis lite jobbigt att stiga upp vid kvart i 6 och laga frukost med mera... men men, jag uppskattar mina sovmorgonar desto mer!
 
 

Två norska favoriter

Här har ni två favoriter på min spellista nu, båda från Norge. Har lyssnat lite på Bombo innan eftersom den tävlade i norska melodifestivalen, men jag har inte fastnat för den förrän nu konstigt nog.

Lunch på stan

En bild från Jennikas och min lunchdejt på Chili Thai igår! Mysigt värre! Vi kikade även lite på stan och jag fick med mig en del nödvändigt hem. Bland annat den perfekta svarta koftan, som jag har letat!
 

Perfekt kväll

Efter en ledig dag myser jag ner mig i en säng och läser en gammal bok jag hittade i bokhyllan. Tandställningen blir jag inte av med förrän i april, det känns surt. Men men, bara 8 månader kvar. det gick fort från nyår och hit så förhoppningsvis är april snart här med!
 
 

Återförening

Efter över en och en halv månad utan varandra är jag, Olivia och Sara ett bevis på att det är svårt att få ihop tre upptagna tjejers liv till att ses. Men igår var det äntligen dags! Vi köpte grillat och snackade oss igenom några timmar. Mysigt! Idag ska jag äntligen till tandläkaren och få lite mer klarhet i min tandställnings framtid, efter det blir det lunch med Jennika! 
 

Söndagstanken - Främlingar

Några synonymer för främlingar är: obekant, främmande och okänd. De här orden betyder i sin tur att vi egentligen är ovetande om vem den här personen faktiskt är. Trots detta envisas folk med att tro sig veta så himla mycket om just främlingar. Men är främlingarna de man möter i korridorerna som man vet vilka de är men man hälsar inte på dem? Är främlingar personerna du aldrig sett innan men plötsligt träffar genom en kompis? Det där är så olika tycker jag, jag vet inte vad som är rätt och jag vet inte riktigt vad jag själv anser heller. En sak som "ställer till det" lite är att man kan följa folk man inte träffat eller egentligen vet vilka de är (alltså främlingar) på t.ex. instagram, twitter eller genom bloggar. Där bildar man sig de här uppfattningarna, eller fördomar om man är en negativ person. Men just den här uppfattningen som bildas, den säger egentligen ingenting om personen. I alla fall inte det man bör veta för att känna denne. En person som verkar kärleksfull och omtänksam på instagram kan istället vara iskalla när man väl träffar dem.
 
En person man följer på t.ex. instagram kanske inte längre är okänd eller obekant, då man ändå kopplar dennes namn till ett ansikte, men han/hon är fortfarande främmande. Vi skulle aldrig kunna säga tre bra egenskaper den här personen har, vilket man skulle kunna med personen man pratat med en stund. Jag tycker det är viktigt att ha det i bakhuvudet - vi vet egentligen ingenting mer än att han/hon t.ex. åt glass igår, han/hon har pojkvän/flickvän och hans/hennes favoriträtt är tacos. Man kan inte döma en person hur som helst efter lite bilder eller text. Saken är även den att en negativ person oftast uppfattar saker negativt medan en positiv kanske uppfattar det positivt - så om man tycker någon uttrycker sig helt idiotiskt, kan det ibland vara vi själva som uppfattar allt helt idiotiskt.

New In

Har fyllt på ytterligare i min garderob. Den här gången med mina standardfärger svart och vitt. Topp från Vero Moda och tröja från Gina Tricot.
 
 

HAPPY B-DAY BEST FRIEND

 
 
Idag fyller den finaste bruden på denna jord 18 år! Det är hennes stora dag och jag vill skämma bort henne så mycket jag kan, men eftersom hon ligger och steker nere i Spanien får det duga med ett sms innehållande så mycket kärlek! 
 

Augusti 2012

I augusti 2012 överraskade jag min bästa vän på hennes födelsedagsfest, fikade gott på Mangelboden, invigde Vetlandas sushi med Sara och tog en välbehövd pratstund med Jakob över en promenad.
 
Jag hade även en tacokväll med några av mina favoriter. Sara, Branne och Sebbe!
 
Jag hade många mysiga kvällar ute på Näset i Emelies stuga med henne, Evelina och Jennika.
 
Och sist men inte minst. Den givna och alltid lika efterlängtade kräftskivan. Jag åt flest kräftor, som vanligt.
 
 
 

Färgglada detaljer

Det här halsbandet är ett av mina favoriter. Jag som ofta bär svart och vitt behöver lite färg, vilket de här halsbandet hjälper till med. Fikan med Anna var så mysigt, att man kan ha så mycket att gå igenom och prata om. 
 

Friday I´m In Love

Efter en totalt misslyckad löprunda är jag värd lite frukost och 90210. I eftermiddag ska jag fika med Anna innan jag inleder min jobbhelg. Ska bli skönt att jobba och tjäna pengar med tanke på allt jag vill köpa och överallt jag vill åka. Knasiga fantasier! Övrigt: Jäklar vad gott det var med kokos på smoothien, har aldrig testat det förut.
 

Nytt fynd

Var i Växjö idag med familjen och fyndade ett par SVEA-mjukis på Lager 157 (jag som så sällan fyndar). 600 kr blev för mig 150 kr, nöjd Elin! Passade även på att fylla på träningsgarderoben med ett par shorts från SOC. Nu ska jag bädda ner mig i sängen framför en film innan jag somnar. Godnatt!
 

Morning morning

Idag startade jag dagen med att iklädd pyjamas baka chokladbollar. Denna dagen är min enda lediga dag den här veckan så vill ta vara på den så gott jag kan. Tycker ni något är annorlunda? Min fina vän Sara har ändrat teckensnitt på både rubrik och inlägg, jag kände att det behövdes en liten förändring då jag tröttnat på de gamla. Ha en bra dag kompisar!

RSS 2.0