Söndagstanken - Den jag vill vara

Jag är jag och det är allt jag kan va.
Många strävar efter att uppnå andras krav, detta istället för att uppnå sina egna. Många är rädda för vad andra tycker om en och vad de skulle tycka om den gör så och så. Stopp, sluta, skärpning! Det är inte okej någonstans. De enda krav som man ska uppnå är sina egna. Sätter man upp egna krav på vad som gör mig till en bra person (t.ex. så simpla saker som vara snäll, bry mig om andra och inte snacka så mycket skit). Följer man sedan detta och är nöjd med vad man presterat, då är man nöjd med sig själv tillslut. Att sträva efter 25 000 andra viljor som andra människor har fungerar inte. Alla de vill att Du ska vara på olika sätt och deras viljor krockar överallt, så den enda viljan man ska följa är sin egen. Känner man att man kanske borde bry sig mer om vissa personer så får man prioritera det och försöka gottgöra sitt eget samvete. För vi är aldrig så nere som när vi är besvikna eller arga på oss själva, man har svikit sin äkta livskamrat. Många kanske tycker att man är snällast på jorden fast ens nära och kära anser något helt annat, de kan bara påpeka det tills man själv inser det. Det är svårt att ändra på något som man själv inte riktigt förstår eller är "med på". Ungefär som att få rätt svar på alla frågor på ett prov som man inte förstår någonting av oss. Vi måste förstå hela situationen för att lösa den. Det hjälper inte hur mycket andra tjatar och snackar, man måste inse det själv. Man måste känna själv att man inte beter sig rätt mot de som man bryr sig om. För vi behöver trots allt inte dem som inte behöver oss. Var den människan Du vill vara och inte den som andra vill att du ska vara. Det är uttjatat och låter som en självklarhet, men gud vad lätt det är att glömma och gud vad viktigt det är att ha i bakhuvudet.   

Festis

Blev en spontanutgång ikväll! Känner mig seg och extremt utvilad efter spahelgen så dags att få upp pulsen lite!


Långfredagen

Efter en morgon-pw med papi smällde jag i mig den här brakfrukosten. Nu ska vi njuta på spa hela dagen!


Påsklunch

Äter lite påsklunch hos mormor innan vi ska iväg till Tylösand för att fira henne! Ska bli så skönt att komma iväg och bo på hotell en hel helg! Mer uppdatering kommer, dock bara mobilupdate.


Bikinilängtan

Längtar så efter att få fylla upp garderobem med bikinis, det tar emot att göra det just nu bara när snön ligger som ett täcke över all mark. Just den här, från Paros Emporio, är kanske med sina 799 kr lite dyr för min plånbok, men drömma kan man alltid.

Uppladdning

Lite mellis innan träningen ikväll. När jag kommer hem blir det våffelfest! Så himla skönt att vi bara går 4 dagar i skolan denna veckan, och jag går 3 ½ om ens det, ska till Tylösand på torsdag för att fira mormors 70-årsdag lite i efterskott. Ska bli så himla skönt med spa, hotellfrukost och att bara ta det lugnt tillsammans med släkten!

Min gårdag

I fredags spenderade jag kvällen hos Linnea med film, popcorn och snack. Igår blev det brakfrukost följt av slapp framför tv:n. Från Linnea åkte jag sedan in till stan för att träna step med Sandra, Jonna och Anny. Himla trevligt att mötas upp och träna tillsammans så där! På kvällen var jag hemma, min moster kom som jag inte träffat på väldigt länge, mysigt!

Söndagstanken - Behöva lipa

Nu för tiden är jag väldigt glad, det finns inget som får mig ledsen inombords eller får mig att spricka på något vis. Det enda negativa som ibland drabbar mig är ilska, men jag har levt med min korta stubin i snart 19 år så jag hanterar det bra och sen är det över. Men ni vet när man varit så där sprudlande glad och beskymerslös ett längre tag, sen blir man deppig fast man inte vet varför. DÄR är jag nu. Jag känner att jag måste deppa eftersom det är mänskligt att tjura och lipa lite då och då (om inte annat mänskligt för oss tjejer, haha). Problemet är att jag inte vet varför jag deppar. När någon frågar "Vad är det?" hör jag mig själv dra en usel anledning som blir till en ursäkt för den är så frukstansvärt töntig. Men skulle man säga "Jag vet inte" låter man ju som ett äkta sammanbrott, men det är jag ju inte. Jag är bara en helt vanlig tonårstjej som varit glad för länge som behöver ett sammanbrott för att känna av när jag blir glad nästa gång.
 
Problemet i detta är då att jag skapar problem som egentligen inte är problem. Jag gör det på andras bekostnad och gör dem/en viss händelse till ett större problem än det egentligen är. Jag bryr mig plötsligt mer än jag gjort i en "bra period". Herregud, nu fick jag detta att låta som äkta sammanbrott, men ni förstår vad jag menar. Som det simpla uttrycket "Man måste vara ledsen för att känna när man är glad" - det stämmer så otroligt bra. Det är nyttigt att känna på en tuffare värld då och då. Det är viktigt att vara sårbar ibland för att lära känna sig själv och sina gränser. Jag tänkte tjura i någon dag till, sen kommer säkerligen något hända som gör att livet blir på topp igen. Helt sjukt det här med tonåren som brud, men jäklar vilka fina stunder den skapar med.  

Äntligen fredag!

Har hunnit gå i skolan, träna färdigt för dagen tillsammans med Sandra och nu sitter jag på bussen hem till mormor. Ikväll ska jag till världens finaste Linnea, äta god mat och snacka av oss, det vi är bäst på! Låten nedan är sååå bra, ska lyssna på den non-stop på väg till grandma!


Wednesday love

Sovmorgon och plugg inför franskaprov varierat med bra läsning från Blondinbella. Mycket bra morgon!

People help the people

Sitter och letar ny mysmusik på Spotify (vilket jag förövrigt älskar, att kika runt bland musik och placera dem i mina personliga listor) - tänkte därför bjuda på en av mina favoriter. Blir varm i hela kroppen och andas automatiskt lugnare när jag hör denna. Så himla fin!

Har det bra


Sunny sunday

Bilden är tagen precis innan mammas och min söndags-pw. Helt underbart väder, fick en vårkänsla på allvar idag! Ikväll har Maja, Jennika och Fia varit här och spelat kort. Alltid lika trevligt! Tänkte somna tidigt ikväll så jag är redo för en ny vecka och en lugn skolvecka. Puss!

Söndagstanken - Alla behövs

Många av oss tror att vi inte är så bra som vi faktiskt är. Många av oss tror att vi faktiskt inte är så omtyckta som vi fakitskt är. Många av oss tror att andra inte behöver oss så mycket som de faktiskt gör. Många av oss tror att vi är helt obetydliga för världen, när vi faktiskt kan vara någons hela värld.
 
Har ni tänkt så hemska saker om er själva att det tillslut blev fakta inom en? Det är så och man lyssnar inte på vad någon annan säger, hur positiva ord det än kan vara. "Det spelar väl ingen roll om jag försvinner från världen, ingen skulle sakna mig ändå." Jag blir lipfärdig när jag ser filmer, läser böcker eller främlingars texter innehållande detta. Men ingenting gör mig mer ledsen än när någon i ens omgivning säger den meningen. Vad ska man säga då när det ändå kvittar vad man säger? Hur ska man visa kärlek och uppskattning när den ändå stöts bort av en vägg? Alla behövs lika mycket oavsett vad man gör eller hur ens liv ser ut. Att låta alla dessa negativa tankar påverka en och inte släppa in de positiva är det värsta man kan göra. Man mår aldrig så dåligt som när man är arg på sig själv eller sviker sig själv. Därför ska man aldrig trycka ner eller tvivla på sig själv. Vad ska vi göra mer än vad vi kan? En lärare sa en gång "Det är lika bra ni lär er att leva med er själva, för det är bara er själva ni kommer leva med livet ut" och det stämmer så frukstansvärt bra. Om man bara tar bort alla negativa tankar om sig själv så har de där positiva tankarna som legat bakom väggen äntligen plats för att komma fram. Man får skryta när man blir stolt över sig själv, man får säga "fasen vad bra jag är" och man får tycka att "idag är jag riktigt snygg". Så länge det inte höjer en så mycket att man glömmer bort folket i sin omgivning så är det HELT OK. Det är i alla fall min åsikt. Älska dig själv, för du äger!

My day

Jennika har varit och bakishängt med cola, chips, cheeseheart och skitsnack. Tog sedan en välbehövlig tupplur för att ladda om batterierna inför kvällen tjejkväll med all god mat (har inte ätit på hela dagen för jag och min mage har sparat oss). Älskar sådana lördagskvällar, så himla mysigt!

Party last night

Igår var det som sagt 3:3! Först var vi några hos Jakob och diskuterade politik och våra lärare kvällen till ära! Efter det var det klassfest hos Henke, så himla roligt, mysigt och allt. Varför är alltid förfesterna roligare än själva festen? På bowlingen träffar man mycket folk man annars bara går förbi i korridoren, det är alltid kul att träffas i såna här sammanhang. Idag är det soffhäng men chips och cola för ovanlighetens skull.

3:3!!!!

Idag är det dags för vårt andra 3:3 med klasstema! I sista minuten beslutade sig vår klass för att vara elitidrottare! Just nu fixar sig jag och Sara, älskar sånt där "tjejigt" innan fest!


DARLING

Vill tipsa er om en av mina absolut bästa vänners blogg ♥ JENNIKAS ♥ Har alltid älskat hennes variation på inlägg och hennes sätt att skriva. Sen är hon ju den roligaste människan jag känner på denna jord. Kärlek till dig!

Studiedag

Har haft en välförtjänt studiedag idag. Har pluggat lite, kollat på film med brorsan och spelat Sims (har kommit in i ett beroende av det igen och jag måste ta mig ur det fortast möjliga). Ikväll blev det slutspört på plugget inför filosofiprovet tillsammans med frukt och Håkan Hellström. Längtar till helgen innehållande studentfest, tjejkväll och myssöndag.
 

Sommarnytt

Två sommarplagg som jag är förälskad i redan nu. Klänning och kjol, båda från H&M och båda för 199 kr. Lovely!

Hockeytime

På väg till Oskarshamn för att se Djurgården ta 3 poäng!


Mysig söndag

Har pluggat stora delar av dagen efter en skön sovmorgon! På eftermiddagen blev det fika hos Malin med Maja, Sofia och Ann, himla mysigt!


Söndagstanken - Dagsplanering

Jag är ganska rädd för förändringar, eller inte rädd, men kan tycka det blir jobbigt ibland. Har jag ställt in mig, mina tankar och känslor på något som sedan uteblir blir det såklart ett tomrum inom mig när all förväntan, nyfikenhet och ovisshet försvinner. Jag kan också få panik om jag har tusen saker att göra men inte vet när jag ska göra dem. Därför har jag, som kontrollfreak jag är, en dagsplanering med 1-10 punkter på vad jag ska göra under dagen. Det kan stå • Skola • Plugga • Kolla på hockey. Alltså de där självklara sakerna som jag vet att jag ska göra men som jag ändå måste ha framför mig eller avbockat √. Det är heller inte så att jag inte kan skippa någon av punkterna utan att hamna helt ur fokus, det händer nästan varje dag att en punkt skjuts till nästa dag, vilket inte gör någonting alls för punkterna är inte alltid så viktiga. Tas en punkt bort ersätts den snabbt med något annat. Jag vill bara ha dem där för att få en viss struktur och framför allt för att ta vara på tiden. För det är just det jag börjat göra sedan jag började med dagsplaneringen. Jag tar även en dag i taget på ett helt annat sätt än tidigare även om jag ser nästan precis vad jag ska göra en vecka framåt, men ändå så är det punkterna här och idag som gäller för att inte bli helt fullproppad med punkter framöver. Det kan säker låta hur tråkigt och strukturerat som helst, men man gör det efter sin egen vilja och nivå. Det handlar inte om krav på mig själv att klara/göra vissa saker, det handlar om att få saker gjort och veta att bättre saker kommer. Så: ni som inte är impulssiva, värdelösa på att planera eller helt enkelt bara gör det ni vill när ni vill det, testa detta! Dagarna går visserligen snabbare, men man får det man vill gjort också. 

9 mars

Här har ni 2/4 nya inköp denna veckan. Älskar den gröna färgen och äntligen hittade jag en schyst tröja med den färgen, 199 kr Lindex. Converse i all ära, alltid lika behövligt. Nu kan våren komma, tänkte jag, och idag snöar det.
 
Vaknade kvart i sju idag så klockan sju var jag nere på gymmet. Gillar egentligen inte att träna innan jag ätit något alls, men det gick bra ändå. Idag: Plugg, hockey, trerätters med familjen och MELLO-FINAL!!!

Ledig dag

Som sagt bakades det tårta idag! Jag, Sara och Olivia bakade och sen kom killarna och åt. Pannkakstårtan med nutella, banan, grädde toppat med florsocker och chokladsås var ABSOLUT godast, herregud! Efter det fick jag jobb till sommaren (såååå glad) och shoppade en långkjol och en tröja som ni kanske får se redan imorgon. Nu: Fredagsmys med familjen + brorsans kompis!

Tårtbak

Idag är det tårtkalas som står schemat när vi är lediga! Fler bilder kommer senare!


Somrig inspiration

Längtar till sommaren och alla snygga kläder mer än någonsin när jag ser sådana bilder. Från weheartit.com.

-

Bild från modekungen.se - Lookbook.
Alltså hur snygg är inte den här skinnjackan? Blir helt galen. Har dock redan en som nog får hänga med lite till, har trots allt bara 1050 kr i inkomst varje månad. Men gud så snygg!!!

Sovmorgon

Vaknade kl 06:30 efter att ha sovit som en prinsessa inatt. Tack vare att jag var så pigg har jag hunnit plugga lite, äta en god frukost och kollat runt lite på internet. Love it! Idag är det dessutom bästa träningsdagen med core + step, jag älskar verkligen onsdagar!

Bilder från frånvarande dagar

I söndag åkte jag, Maja, Jennika och Sofia på bio i Växjö. Vi såg Små citroner gula, se den om ni inte har det för den var sååå mysig! Idag passade Sara och jag på att överraska febersjuka Olivia med en stor påse godis, var en mycket god gärning + att en och annan godisbit slank ner i min mage...

Karlstad

Fyra bilder från Karlstad. En upplyst arena under Erik & Tones nummer, en glad Linnea kl 08:15 idag på morgonen och en välförtjänt och god frukost. Hade ett helt underbart dygn med Linnea, hennes syster och Lotta! Älskar spontanresor och speciellt när de innehåller Melodifestivalen!

Söndagstanken - Individuell träning

Ni som är trötta på att läsa om träningen kan scrolla neråt eller klicka rött kryss direkt.
 
Jag är också trött på det, men inte på att folk skyltar om sin träning för det är deras ensak. Följer man en person på t.ex. twitter eller instagram som skriver mycket om träning och kost får man följa av den om man stör sig på det. För det jag är trött om inom träning är negativiteten mot andra. "Hon tränar för mycket, hon äter bara frukt, hon äter inget sött för hon är rädd för att bli fet bla bla bla..." 1) Hur vet du att hon tränar för mycket. Vems kropp är det? Alla kroppar klarar nämligen olika mycket. 2) Bara för att personen lägger ut mycket bilder på frukt innebär inte det att det är det enda som ramlar ner i den magen. 3) Ja, hon kanske är rädd för att bli fet. Hon kanske är missnöjd med sig själv och sitt utseende och vill göra något åt det. Hon kanske tror att hennes sötberoende är boven och därför vill hon avstå det. ÄR DET SÅ SVÅRT ATT INTE BRY SIG? Tydligen.
 
Många verkar tro att alla tränar för att få den perfekta kroppen, den där drömkroppen som man hittar på weheartit.com. Många kanske tränar för det, många kanske har satt ett mål att kroppen ska se bättre ut. Låt det vara så. MEN, alla gör faktiskt inte det. Många tränar enbart för att må bra och orka med vardagen. Himla skillnad. En annan grej jag kan slänga in när jag ändå är så oerhört negativ är att man inte ska döma träningsförmåga efter hur kroppen ser ut. Alla kan inte få den där drömkroppen för det sitter revben, höftben och massa annat ivägen. Man kan bara göra det bästa av sin egen kropp.
 
För någon vecka sedan hade jag sötförbud, vilket många av er säkert också provat på. Det handlade ingenting om att försöka tappa kilon, det är inte det jag är ute efter. Det jag var ute efter var att testa mig själv, jag ville testa om jag kunde hålla mig borta från det absolut godaste jag vet måndag-fredag. Jag klarade faktiskt, och jag är så pinsamt stolt över det. (Hällde mig över choklad och annat gott på lördagsmorgonen, haha). Träning, hälsa och kost är en trend just nu. Klarar man inte av att se en enda bild innehållande detta bör man inte ha ett konto på en social media. Man kan inte för mycket på andra, alla skapar sig olika förutsättningar och sätter upp olika mål. Är det inte en nära vän har man inte ett skit att göra med hur mycket personen pressar sig själv. Förhoppningsvis finns det andra som sköter det. Det blir heller inte bättre om man lägger en elak kommentar om det, tvärtom.
 
Jag tycker självklart det är sorgligt att det finns människor (främst tjejer) där ute som pressar sig själva med träning, undviker alla godsaker och dricker vatten så de spyr för att få drömkroppen. Positiv som jag stundvis kan vara tror jag någonstans att även de en dag inser att det inte är allt, men de måste inse det själva.
 
 

MOT KARLSTAD

Nu är vi äntligen på väg till Karlstad! Gud vad mysigt det är att åka tåg! Nu ska Linnea och jag mysa vidare, puss puss puss!


Sängbloggar

Bloggar från sängen, så himla mysigt! Den är lite tom då den är bäddad för Linnea (hennes vita täcke+kudde på bilden) men vi ställde in kvällens mys för att istället åka på Mello i Karlstad imorgon, gissa vem som älskade sin bästa vän lite extra mycket för det?! Är så himla taggad, laddad, uppspeedad ALLT ALLT ALLT! Time to sleep, godnatt!


Mars 2012

I mars 2012 skaffade jag instagram och la upp min första bild, jag var på Saras systrars 20-fest tillsammans med henne, Branne och Sebbe (riktigt lyckad kväll!!!), jag köpte två vita spetsplagg till sommaren, tog en för en gångs skull söt no-make-up-bild, njöt i solen i Växjö, skrattade glatt åt Anny och åt en sjukt god marängsviss med Linnea.

RSS 2.0