Omladdning

Efter en dag med jobb vill jag konstigt nog inte slappa i soffan, jag vet att jag kommer göra det hela söndagen efter utgången på lördag. Tog en snabbare pw efter jobbet och nu laddar jag om med AloeVera-dryck innan cirkelträningen. Måste stressa hem för att hinna se Djurgårdens match. Ganska händelsefull torsdag, men det gillar jag! 

Thailand baby

Nu har Maja och jag ÄNTLIGEN bokat Thailand. Anledningen till att det har dröjt är att vi har väntat på att en annan skulle bestämma sig om hon ville med eller inte och att Fritidsresor har ett sånt sjukt utbud på hotell. Trodde aldrig att vi skulle hitta endast ett som vi tyckte om. But we did och nedan kan ni se lite bilder från det. Ohhhh, längtar ihjäl mig. Den 28 februari bär det av!!!
 

November 2012

Slog mig att jag inte haft "The year before" med november 2012 än. Det har helt glöms bort, kan ha berott på att jag var i London i början av denna månaden då jag brukar publicera dem. November 2012 måste varit en ganska tråkig månad för mig, förutom resan till Egypten, för jag hittade knappt några bilder alls.
 
Vi blev bjudna på födelsedagsfika hos Evelina när hon fyllde 17 år. Då pratade vi om hur långt det var tills hon blev 18, men woops så dansar även hon på uteställerna och kör bil.
 
Evelina och jag hittade de här två böckerna bredvid varandra och skrattade tills vi fick ont i magen. Vi drog en vild gissning på att boken till höger kom ut först. Ja, herregud!
 
Den 13 november åkte jag och min familj, mammas bror med familj och mammas syster med sambo (och en liten liten Vincent i magen) till Egypten. Vi åkte till samma område som året innan men till ett mycket finare hotell. En avkopplande resa som kom väldigt lägligt i allt skolarbete.
 
En sovmorgon samlades jag, Löken och Bobbo hemma hos Sara för lite american pancakes innan skolan började. Minns att jag åt så jag fick ont i magen, men jäklar vad gott det var. Sara kan det där med pancakes!

En riktig skitdag helt enkelt

Dagen startade hos tandläkaren, jag var väldigt hoppfull om att äntligen få ta ut min tandställning. Men nej. I maj månad, om 6 månader. Det kanske inte verkar som att den stör mig, men jag avskyr den. Den gör ont, den är i vägen och den ger mig ett utan-tänder-leende. Så jag köpte b&j (världens bästa tröstätande) och la mig i sängen. Där har jag legat hela dagen. Nu tänkte jag ta en pw innan jag åker på lite träning hemma i byn.
 
Jag skäms lite för att jag gråter och tröstäter över en tandställning, som någon gång ska ut när många har mycket större problem. Men alla har vi våra problem och den är mitt.

Myssöndag

Kvällen började med Majas pingismatch och fortsatte hos Malin i Växjö tillsammans med henne, Maja, Ann och Sofia. Vi har käkat sallad med lite tacosmak, kollat på Solsidan och snackat massa skit. En riktigr bra söndagskväll helt enkelt! 

Söndagstanken #40

Det här med att härmas...
 
Vad är egentligen att härmas? När man var liten var det kanske när någon ritade en likadan häst som någon annan på sin teckning, när någon köpte en likadan vinterjacka eller när någon sa att matte var favoritämnet bara för att någon annan tyckte det. Men idag, i denna åldern, vet jag inte om dessa saker är att härmas. Härmas är för mig ett väldigt barnsligt ord. Jag tror inte folk "härmas" med mening direkt. Jag tror mer på att vi inspireras av varandra. Hur lätt är det inte att göra likadant som många andra idag? Det är ju så många som gör likadant över huvud taget. Tänk på dina tjejkompipsar till exempel. Klär ni er inte ganska likt varandra? Uttrycker ni er inte ganska likt varandra? Tycker inte ni ganska likt om andra personer i er omgivning? Jo, precis, ni inspireras av varandra hela tiden. Dessutom kan vi ta del av varandras liv mycket mer idag med hjälp av sociala medier, vilket ökar risken att råka "härma någon". Det finns så mycket man kallar inspiration idag, och det är verkligen inspiration. Se det som att peppa eller hjälpa någon annan med något. Om man nu tycker att någon "härmar" en eller gör mycket likt en själv, boosta upp dig med att det är för att du inspirerar den människan. Den här personen ser upp till dig eller tycker det du gör är häftigt och vill därför göra något liknande. Se det som en vinst till energin istället för att förlora energi genom att störa dig på det. Självklart får man inte kopiera saker och ting rent av, absolut inte. Men var man först med det, så var man först med det. Det är säkerligen andra också att man var först med det, så vad har man egentligen förlorat? Det är ungefär som att ha småsyskon, de ser upp till en och gör likadant. Man kan också jämföra det med hur vi tjejer älskade att kolla runt i mammas garderob och gå i hennes klackskor. Vi såg upp till dem och tyckte att de som de hade var häftigt.

Fredagsmys

Veckans fredagsmys innehåller ett maraton av favoritserien jag (och säkert fler) hade som 7-åring. Ikväll ska jag jobba men innan dess hoppas jag på att hinna med att simma. Skulle i så fall bli en skön start på helgen. Hoppas ni får en bra helg!

Träning på ett mysigt sätt

Ovan ser ni hur jag spenderade 60 minuter av denna torsdag. Jag älskar att gå på löpbandet, ha nästan allt nedsläckt, lyssna på min workout-lista på Spotify och låta ögonen vila på något tv-program. Passade perfekt för att piggna till efter jobbet. Nu ska jag på cirkelträning, vi hörs igen imorgon! 

Drömmer mig bort....

Igår var Maja här och vi kollade på hotell och den perfekta resan till Thailand innan fotbollen. Det finns ju tusen olika hotell att välja på så vi fick sätta upp regler för att få bort så många vi bara kunde. Trots att vi var kräsna har vi fortfarande 6 hotell att välja på och ovan är några bilder från dem. Så jag har drömt mig bort till värme, sandstränder, sol, god mat, saftiga frukter och roliga utflykter mest hela dagen på jobbet. Extra mycket nu när det snöar lite smått ute...

Nytt / Fitness

Två saker som låg i mitt paket från nelly.se idag. Påfyllning i träningsgarderoben kan man aldrig få för mycket av! Linne från Only Play och tights från Nike. Funderar på att skicka tillbaka tightsen och ta en storlek mindre, de satt så slappt på något vis. Nu ska jag ta en pw innan min moster hämtar mig för lite träning på Friskis!

Monday Morning

Startade denna dag och denna nya veckan med en go frukost. Nu ska jag snart ut i gymmet en stund och om vädret tillåter så blir det nog en pw med. Ikväll väntar jobb. Det blir nog en film med... Ohh, mysiga måndag!

Söndagstanken #39

Jag vill inte att det ska vara en lek i brist på annat. Jag vill inte vara "henne" i brist på annat. Jag vill inte att det ska vara något man provar sig igenom. Något man bara har, i brist på annat. Jag vill inte behöva tänka "det blir nog inget av det här så som jag vill...". Jag vill kunna tro på mig och honom. Jag inte ha de där lekfulla blickarna. Jag vill ha de allvarliga och långa blickarna. De där blickarna som kan rymma upp hela kroppen med värme. Så där så det börjar hetta på kinderna. Så där så man måste vända ner blicken för att inte visa för mycket. Jag vill ha kärlek rätt igenom. Jag vill ha kärlek som slår ner som en blixt innan jag hinner tänka på något annat alternativ. Jag vill att det bara ska finnas en väg att ta. Är det så mycket begärt? Att någon ska dyka upp från ingenstans och tänka "hon ska bli min". Jag är trött på alla lekar och alla analyseringar. Vart är det där självklara som alla pratar om? Vart är "och så stod han plötsligt där"? Vart är kärleken alla lovat att jag någon gång kommer få känna på? Jag är trött på att vänta. Mitt tålamod är snart slut. Snart.

Fredagslunch

Idag har jag tagit en lunch med Matilda i Växjö. 
Vi har inte träffas sen kräftskivan hemma hos mig i slutet av augusti så det var väldigt kul att ses igen! Lunchen hade nog blivit längre om jag inte blivit inringd på jobb. Nu ska jag på kusinkalas innehållande tacos, kusinmys och fotboll. Hoppas ni får en bea fredagskväll!

Lazy Day

Bild från min instagram
 
Har som sagt varit ledig idag vilket resulterade i att ligga i sängen och glo på serier. Har gjort lite nytta för hälsan med cirkelfys + intervaller nu på kvällen. Samvete tog över om man säger så. Imorgon väntar en bra dag med lunch tillsammans med en väldigt saknad vän och kusinkalas på kvällen. Godnatt! 

Londons Shopping

Tystnaden här har berott på att sen jag kom hem från London har det varit mycket jobb och däremellan träffa vänner. Så jag har inte riktigt hunnit landa. Men idag är jag ledig så nu har jag tagit mig tid att visa er lite av det jag köpte i London.
 
Den svarta tröjan från ZARA har blivit en ny favorit. Fann gamla Elin på River Island med den blommiga tröjan, den är en typiskt Elin-14-år-tröja. Leopardtoppen får förmodligen hänga med ut nästa utgång!
 
Trivdes som fisken i vattnet inne på Victoria Secret, om ni inte visste det så älskar jag att köpa underkläder! Här är några par av de jag köpte, har hunnit använda några par med.
 
Mitt bästa inköp enligt mig själv, ett nytt iPhoneskal. Hade velat ha i lila och blått, men det fanns tyvärr bara till iPhone 4/4s. Tycker det här är så läckert!!! Vi får se när jag tröttnar på det... Från Topshop.
 
Jag kommer självklart inte hem utan lite smycken. Halsbandet använde jag till en svart topp i fredags när vi firade Evelina. Allt är från Primark.
 
Den här ringen var jag tvungen att köpa, så himla söt. På bilden ser ni även mina naglar jag fixade, som inte längre är så fixade. Jag ska ordna mer med det när jag har tid. Visst gör det väldigt mycket att bara ha snygga naglar eller ett snyggt nagellack? Jag älskar det!

Söndagstanken #38

Att granska andra och att bli granskad.
 
Känner ni er granskade ibland? Nästan som att folk uppmärksammar en bara för att se fel som begås, och sedan med stolthet framföra att du gjorde fel. Eller att folk är för petiga, att allt alltid ska vara perfekt. Vilket det omöjligt ska vara. Det är ju faktiskt mänskligt att göra fel. Vissa människor vill alltid göra rätt för sig, och är väldigt duktiga på att uppmärksamma andra på att de gör fel/misstag. Men enligt mig är det också att göra fel. Det är inte så konstigt att många idag har dåligt självförtroende och självkänsla när man är rädd för att göra fel, mest av den anledningen att någon annan säger det till en.
 
Sen börjar jag också bli rätt trött på den här rätt och fel-världen. För den finns ju egentligen inte. Det är en påhittad värld som vi format i våra huvuden, hur vi tror att världen ska vara. Jag är nog lite för självupptagen och "do not care" för att märka andras små fel och brister. Jag har däremot lättare att hitta brister på mig själv. Samtidigt känner jag, hellre det. Jag hittar hellre brister på mig själv som jag själv tagit ur mitt eget tycke än att finna brister hos andra. Andra som jag absolut inte känner lika bra som jag känner mig själv. Jag avskyr att känna mig granskad och tänker därför inte granska andra. Folk gör ju förstås fel och folk har ju brister, men kom igen, lite överseende får man faktiskt ha. Jag tycker även att man ska ha minst en hand med anledningar till att ogilla en person, och då får inte ordet "verka" vara med. Det ska vara trovärdiga anledningar som är baserade på något. Jag tycker vi är alldeles för snabba med att döma varandra och att bestämma oss för vilka vi ogillar, för att sedan inte kunna ändra oss.
 
När jag ändå är igång med mitt tjatter... Kräv aldrig att person som du själv inte tycker om ska tycka om dig. Ja, du hör ju hur fel det låter. Det är väl bara positivt att ni båda ogillar varandra, då slipper ni förmodligen varandra med. Nu lägger vi fokus på de vi tycker om istället. Därav ska jag tillbringa dagen med min bästa vän. Puss!

EVELINA 18 ÅR!!!

Bild från min instagram. (även den enda public-bara bilden från denna kväll....)
 
I torsdags fyllde Evelina 18 år,  vilket måste firas!!! Vi lurade henne med att jag och Jennika skulle bjuda henne på middag i Växjö men behövde "svänga förbi" Anna för att hämta en sak. Där inne väntade sedan ytterligare tre festsugna brudar och där var överraskning ett avslutat. Ännu mer lyckad blev överraskning nummer två som bestod av Emelie som kom hem från Borås fast hon hade "tenta". Riktigt lyckad kväll och den bästa utgången på vääääldigt länge. Grattis igen finaste Evelina!!! 

Lite Lodon

Är lite stressad men tänkte att jag nog hinner slänga upp lite bilder från London i alla fall. Jag tog inte så mycket bilder och de som jag har är tagna med min iPhone. Jag var trots allt där för att träffa Olivia och njuta av min första vistelse i London, så kameran var ingen prioritet.
 
 
Jag hade några helt underbara dagar i London. Att träffa Olivia och se hur hon hade det var också riktigt roligt, skönt att när ens vänner tagit stora steg och verkligen hamnat rätt. Blev på något vis så himla stolt över henne! Sista kvällen var vi på Mama Mia. För mig som älskar musik, musikaler och ABBA var detta heaven. Var så sprudlande glad under hela musikalen och stundvis visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Publiken stod upp och dansade och sjöng med, vilket jag aldrig sett publik göra i varken Sverige eller Tyskland. Sjukt häftigt!!!
 
Nu ska jag plocka upp Maja och sen ska vi vidare till Malin i Växjö. Sååå, vi hörs!

LONDON

Jappp, nu är jag tillbaka igen! Idag är det vår sista dag i London som kommer innehålla shopping. Vi hörs mer imorgon när jag kommer hem!

RSS 2.0