Today


Igår jobbade jag heeeela långa dagen och ville inget annat än att sova när jag kom hem klockan halv nio... Så idag njuter jag extra mycket av en ledig dag. Började morgonen med en pw och fick bränna efter min sport-bh vilket fick mig att i panik försöka press-sola bort den samtidigt som jag äter annans, dricker jordgubbssaft och läser senaste SOLO. 

Filmtips!

I fredags var Jonna och jag på bio och såg "The other woman" - fantastisk klockren film! Vet knappt hur jag ska sammanfatta det för det var hysteriska skratt blandat med tårar i hela salongen. Ett hett filmtips från min sida helt enkelt (+ ett annat tips är att gå med en tjejkompis)

Lovely saturday

Startade morgonen med en jordgubbssmoothie och lite bra läsning av Gynning. Rastlös som jag lätt blir tog det inte lång tid innan jag var ute på en pw i solskenet. (Vet att det tjatas om hur bra vädret är ÖVERALLT men jag måste få hylla det till skyarna - det är nämligen precis vad det gör med mitt humör, är så glad för värme och sol)
 
Igår när jag slutat jobba plockade Jonna upp mig för en kväll i Växjö innehållande shopping, god mat och bio. Min iPhones batterinivå låg under 10% så det blev inga bilder tyvärr. Min iPhone har blivit ett irriterande moment i mitt liv då den alltid ska krångla på något vis, ibland på grund av min klantighet men oftast på grund av sig själv... Slut på deppandet, ikväll är det fest!

Snabb update


I det faktum att jag har bildbrist kommer här en bild från Thailand. 

Idag vaknade med huvudvärk och lite illamående, men chansade på att åka till jobbet i alla fall och det gjorde jag rätt i för nu har det gått över och jag njuter av min rast. Igår var jag ute på sjön med min moster, hennes kille och min lilla kusin. Jag hann även med att fika hos Emelie som var hemma från Borås över påsk. 

Det är bara påsk en gång om året


Det blir mycket käk här på bloggen men det blir lätt att jag faller åt ett av mina intressens håll (att äta...) Är just nu uppe i Stockholm att fira påsk med släkten på pappas håll. Smarrigt med påskbord, tårta och ännu mer godis. Vi satt ute i solen fram till klockan 19, är det inte helt underbart väder? Dumt att gnälla!

Morning


Idag tog jag en sån där lugn start på dagen. Sov ut lite längre, gjorde en god smoothie till frukost och läser lite tränngsmotivation för att inte glömma bort mig i allt påskgodis. Nu är det däremot slut på det lugna, dags att kicka igång dagen med någon timme ute i gymmet med mamma. 

Familjekväll


Startade kvällen med en pw tillsammans med mamma. Sedan väntade god mat innan vi intog soffläge och filmmys. Vi såg "En oväntad vänskap" - en fransk SJUKT BRA film. Har ni inte sett den ska ni se den. Imorgon väntar ytterligare en ledig dag, love it....

GLAD PÅSK

Glad påsk allihopa! Hoppas att ni får lika gott godis i ert påskägg som jag fick (de blå ringarna... mmmums... det är kärlek på godis)

Idag är jag sugen på en riktigt lång powerwalk, men det hade varit ännu mer lockande om solen tittat fram (håller tummarna...) Ska även försöka få min iPhone lagad idag... vore så skönt att få det ur världen.... 

UTMANAD

I måndags utmanade jag, mamma, min moster och min mosters kille varandra inom kategorin träning. Utmaningen bygger väl lite på "innan Kroatien" som vi ska åka till i slutet av juni med släkten, men också som en rolig grej. En tävling mot släktingar jag absolut inte vill förlora mot tror jag är det jag behöver just nu för att verkligen ta det jag vill på allvar, för jag vill ju innerst inne se vad jag och min kropp kan åstadkomma. Är så trött på att jag sen jag slutade med gymnastiken alltid försökt hitta tillbaka till motivation som håller längre än 1 månad, men jag har alltid fallit ur den tyvärr... Men nu ser jag allt på ett annat sätt, nu är ordet vinna med i bilden och jag känner hur det blixtrar inom mig av tävlingsvilja... Jag ska vinna mot dem och mot min lathet.

/ bildcollage från weheartit /

Saker som gör mig sur

Jag har ju gjort ett inlägg om saker som gör mig glad, så tänkte att jag snurrar om och även ger er lite saker som jag stör mig på. Dels för att få ur mig lite
 
  • Folk som söker uppmärksamhet på sociala medier - Jag kan känna att om man är ledsen över något, arg på någon osv - ta det med personen det handlar om istället för att slänga ut det så hela världen kan delta. En kompis var besviken på mig för något år sedan, skrev något på sin twitter, jag frågade vad som hade hänt för att jag såklart brydde mig, då visade det sig att det var mig hon var besviken på. Jag blev såklart ledsen, men mest ledsen över att hon inte sa något till mig direkt. Jag går heller inte in på twitter eller instagram för att bli irriterad eller deppig av vad folk skriver, jag vill läsa roliga saker. Roliga människor är intressanta människor.

 

  • Att vara sur på sig själv- usch vad jag hatar att vara besviken på mig själv. Jag är en sån som hatar att skjuta på saker, hatar att gå och ha ångest inför saker osv. När jag då inte får det ur världen blir jag så sur på mig själv. Hur svårt kan saker och ting vara liksom? Är det något som kan sänka mig till grunden så är det när jag är besviken på mig själv. Däremot älskar jag att tvärtom kunna säga "grymt Elin, fasen vad skönt"
 
Som tur är blev inte denna listan lika lång som den med saker som gör mig glad.
Hoppas jag inte fick er att tänka på allt som gör er sura nu, tänk om i så fall.
Fungerar inte det, gör då som jag, ät något väldigt onyttigt för att det är väldigt gott.

En mysig måndag


Idag firade jag in ledigheten tillsammans med Jonna. Vi åt lite kycklingsallad som vi försökte få att se så somrig ut vi bara kunde (desperata). Vi kikade även lite på film och slappade, en skön måndag. Jag kom nyss in från en kortare pw och ska snart åka och träna lite rygg/maggympa. 

Min slappa lördag

Bild från min instagram. 

Igår tog jag en lång sovmorgon, det var så himla skönt. Kvällen bestod av jobb men innan dess passade jag på att fika med Jonna för att fylla på energin innan jobbet. Idag jobbar jag förmiddag och efter det inleder jag min 8 dagars långa ledighet. Yes oh yes! 

New Rules

Jag har jobbat sååå mycket det senaste att träning och hälsa har blivit prioritering nummer 2641 ungefär. Låter som världens sämsta ursäkt att man jobbar för mycket men för dem som känner mig tror jag inte den låter lika korkad då jag är en sån som måste ha mycket sömn, en bra och regelbunden kost samt tid för att träffa vänner/umgås med familjen/läsa böcker osv. Just nu går dygnets timmar åt att jobba, slänga i sig mat för att orka med dagen, kanske hinna någon timmes träning om jag har tur för att sedan däcka i sängen. Jag vill inte ha det så. Ändring på det, nu tack. Ja tack!
 
Nu ska bara motivationen komma tillbaka, någon som har fler tips än att dränka sig i bilder på weheartit?
 

Saker som gör mig glad

  • Komplimanger - är inte detta något som vi får för lite av? Jag kan känna det ibland. Samtidigt så kan jag komma på mig själv med att också tänka "nej, det har han/hon hört tusen gånger redan" vilket är korkat för man kan inte säga snälla saker för många gånger. Jag kan också ibland känna mig fjäskig vad gäller komplimanger, samtidigt, menar man dem så är det ju inte fjäsk.

 

  • Minnen - ibland när man hör en låt som påminner en om något, kanske en resa, en rolig utekväll eller bara en bra period i ens liv kan man ju bli helt konstig i kroppen. Ett bra minne är väldigt värdefullt att ha i sin ryggsäck så man lätt kan plocka upp det när ryggsäcken känns för tung...
 
  • Glass - ja, eller vad man nu har som favorit på den ätbara fronten. För mig är det glass. När jag är ledsen - glass. När jag är sprudlande glad - glass. När jag är uttråkad - glass. Även den kallaste vinterdagen är det glass som gäller.
 
  • Musik - om man vill bara vill bryta tystnaden, om man vill skingra tankarna, sjunga med högt när man kör bil eller dansa framför spegeln när man är ensam hemma. Japp, musik passar ALLTID.
 
  • Sovmorgon - fast jag numera aldrig sover längre än till klockan 8 på min sovmorgon (vadå arbetsskadad?) så älskar jag dem. Att bara gå upp och ta extra mycket tid på sig bara för att man kan.
 
  • Shopping - det sägs vara en bra kvinnlig terapi, och jag tror på dessa påståenden. Det blir ju som massa julklappar som man allihopa valt ut själv och därmed tycker om. Love it.

Kärlek på doft

När jag fyllde 17 år fick jag den här parfymen av en killkompis, sen dess har den varit en favorit. För någon månad sen tog den slut och jag kom på mig själv med att gå och försöka trycka ut det allra sista varenda morgon. Så i helgen köpte jag en ny och känner att alla pusselbitar plötsligt föll på plats.
 
Idag har jag jobbat, liksom igår, liksom på lördag, liksom på söndag. Ska nog ta påsklov. Kanske. Om jag inte samvetet arbetsmoral hinner ifatt mig.

Planer hösten 2014

Fick en kommentar i helgen som jag tänkte ta tag i nu:
Hej! Några planer för hösten??:) ska du börja plugga eller jobba? Ut och resa?:)
 
Svar: Nu ska jag komma med det tråkiga, men ofta sanna svaret - jag vet inte. Jag har knappt en aning. Det är olika dag till dag. En del av hjärnan säger att jag borde börja plugga till hösten, för det måste du ju ändå göra någon gång. Samtidigt som en annan del av hjärnan säger att det inte är så bråttom, och det är det ju egentligen inte. Innan jag åkte till Thailand var min plan att plugga i Växjö till hösten, bo kvar hemma (har bara 45 minuter till Växjö) och jobba lite extra på helgerna. Låter ganska perfekt eller hur? När jag kom hem från Thailand var jag helt plötsligt inte säker på vad jag ville plugga, började tveka på om jag ens är redo att plugga osv. Sen slog det mig att jag trivs så himla bra med arbetsplatserna jag är på, vården som skolan. Jag får väldigt mycket jobb och måste ofta tacka nej. Varför bryta den trenden? Jag har roligt och tjänar pengar - pengar som jag väl bestämt mig för att plugga. Ut och resa, nja, det är inte riktigt min grej att slänga på sig en ryggsäck och "upptäcka". Jag är mer den som åker iväg lite då och då, som jag gjorde i höstas till London och nu i februari till Thailand.
 
Så för att sammanfatta: Som det känns nu vill jag fortsätta att jobba tills jag känner säker på vad jag vill plugga och framförallt känner motivation till att plugga.
 

/weheartit.com
 
Texten på bilden beskriver ganska bra hur jag känner vissa dagar. "Vad fasen ska det bli av mig då i denna stora världen?" - ungefär så. Tror (hoppas) det är fler som känner igen sig.

När jag släcker ett shoppingsug

Några av godsakerna jag beställde hem i helgen. Jag hade ett sånt shoppingsug men hade inte "ärenden" till varken Växjö eller Jönköping när affärerna var öppna, tyvärr. Så det blev lite internetshopping istället. Skorna och sportbh:n hittade jag på Zalando och kimon på Nelly. Ska bli kul med en liten "presentvecka", älskar att få paket i brevlådan nämligen.
 
En snabb sammanfattning av helgen med 5 ord: grillning, vänner, syskonmys, bio, jobb.

SOON....

Det känns ganska galet att vi snart har sommar igen. Har det verkligen gått ett helt år? Jag kan nog inte önska en lika bra start på denna sommaren som jag hade sommaren 2013 med Magaluf, balen och studenten, men jag kan göra det bästa av situationen jag har just nu (tex att jag i stort sätt väljer själv när jag vill jobba samt vara ledig...) Denna sommaren ska jag inte jobba bort. Denna sommaren ska jag unna bort totalt med grillkvällar, spontanttripper, utlandsresa, picknickkorgar, Öland med mera... 

RSS 2.0