I ett vinterland

En bild från gårdagen när jag invigde mina nya löparskor utomhus. Perfekta! Däremot är inte all snö som faller lika perfekt, men jag får trösta mig med att jag om 4 veckor är fri från den (!!!!!)
 
Gårdagskvällen spenderades hos Jonna. Pizza följt av chips och dipp, det var länge sen jag svullade så mycket, mådde nästan illa, haha. Jag sov över där, jobbade idag och nu inväntar jag Evelina. Vi ska ut och träna i gymmet, basta och sen ha lite fredagsmys. Låter som en himla bra start på helgen tycker jag.

Hello Again

Ursäkta min frånvaro här. Har jobbat och i mitten av veckan fick jag magsjuka. Usch, är sällan sjuk så jag blir riktigt mesig när jag väl blir det. Det är däremot lite mysigt att bli lite extra ompysslad och bortskämd... Men nu är jag pigg igen. Tog mig ut på en långpromenad med mamma och känner mig till och med så pigg att jag ska gå ut till gymmet lite senare i eftermiddag.
 
Vad har hänt under denna veckan då? Inte så mycket. Jobb som sagt, lunch med Anny och Jonna men framförallt så bokade vi sommarens resa till Kroatien. Det ska bli så himla skönt att bara vara iväg 10 dagar. Resan ligger perfekt efter midsommar med som lite rehab, haha. På tal om sol och värme, Thailand närmar sig med stormsteg, det är snart bara 1 månad kvar. Kan knappt hålla mig!!!!

Ny ägodel

Ovan ser ni min nya ängel. Som jag längtat efter en egen kamera och att slippa dela med pappa. Det är alltid lite speciellt att ha något eget så där. Min anledning till frånvaron här? Jag vet inte riktigt. Jag har varit upptagen med jobb och sen har jag helt enkelt varit upptagen med att göra ingenting också. Ganska skönt. Nu ska jag åka och träna! Hoppas att vaden håller idag, har fått lite ont nu när jag börjat springa så mycket. Tråkigt att även jag skulle vara en av alla tjejer som får problem med vader/benhinnor... Sånt är livet!

FITNESS 2014

Jag nämnde i mina nyårslöften att ett av mina löften var att bli vältränad, vilket väckte en läsares nyfikenhet och ville att jag skulle berätta mer. Gärna! 
 
Träna gör jag. Snabba och långa powerwalks, simning, yoga, cykling, gym, cirkelfys, intervaller och vanliga medelpass. Inte allt detta i en och samma vecka, men mycket av det. Jag tycker det är så kul att få upp pulsen, bli taggad av riktigt bra workoutmusic, svettas osv osv. Jag strävar inte efter för mycket synliga muskler, minst av allt på magen. Jag tycker inte att det är så snyggt om jag ska vara ärlig. Jag vill att det ska se hälsosamt men ändå ansträngt ut. Lite lagom helt enkelt. Självklart har jag som många andra komplex på min kropp, absolut. Jag vill t.ex. inte bli smalare över bröst och nyckelben. Jag tycker det är obehagligt när nyckelbenen sticker ut som pinnar. Jag tar däremot gärna lite fett från lår och kring magen och lägger ovanpå nyckelbenen, det vore perfekt. Men man kan inte få allt här i världen. Så jag får leva med mina synliga nyckelben och försöka lära mig acceptera att låren sitter där de sitter. Men ibland kan man väl få svära över orättvisan av att inte få flytta fett lite hur man vill?
 
Jag har absolut inga problem att bli motiverad till att träna, sanningen är att jag prioriterar det framför mycket annat som egentligen kan ses som viktigare. Saken är den att det ändå inte händer så mycket med min kropp åt det positiva hållet. Jag känner mig starkare och jag känner att jag orkar mer konditionsmässigt, men ingenting händer. Så jag bestämde mig för att anteckna ALLT jag åt under en veckas tid. 7 dagar senare hade jag kommit på vad felet var...
 
Några löften inom träning 2014:
  • fortsätta träna som jag gör men utmana min kropp mycket mer
  • prova på spinning för första gången i mitt liv (!!!!)
  • försöka att variera träningen så mycket som möjligt
  • alltid ge 110 % - annars kan det lika gärna vara

 

 
Min kost är nog ganska hälsosam egentligen. Jag är uppfostrad med att tycka om nyttiga saker och jag är uppvuxen i ett hus där det sällan finns chipspåsar och i stort sätt aldrig läskflaskor. Det enda onyttiga som vi alltid har hemma är egentligen glass. Min största svaghet inom kategorin onyttigt... Jag älskar glass och jag älskar choklad. Det andra onyttiga som t.ex. chips och kakor klarar jag mig utan, men glass och choklad... mhmm... Det var bland all choklad och glass jag fann mina fall när jag gjorde en kartläggning av en veckas kost. Så jag bestämde mig för att inleda det nya året med en månads frihet från allt onyttigt. Och vet ni? Denna dag, 14 dagar in på min utmaning, har jag hittills klarat det. Jag är så stolt över mig själv! Jag har knappt varit sugen på något onyttigt (eller jo, en fet pizza på nyårsdagen men det gick över i samband med huvudvärken). Jag känner mig så mycket starkare både psykisk och fysiskt av att faktiskt klara av att motstå något jag älskar så mycket. Tanken med denna utmaningen är att jag själv ska komma på att jag klarar mig utan detta, det är tyvärr ingenting jag kan trycka in i huvudet utan jag måste komma på det själv.
 
Ytterligare ett problem jag har angående kost är att när jag väl äter så vräker jag i mig. Det finns liksom inget stopp. Jag äter så fort att jag inte hinner känna efter när jag blir mätt, och sen ligger jag där på golvet med krampande mage och gnäller. Det är samma sak när jag har t.ex. en chokladkaka eller glassburk framför mig. Jag tar mer, sen lite mer och sen är allt slut. Jag måste äta med lite måtta helt enkelt.
 
Jag har även börjat tänka mer på vad jag äter även till lunch och middag. Jag har satsat på att äta lite, men vid flera tillfällen under dagen, alltså aldrig äta mig så där riktigt mätt. Det fungerar väldigt bra och jag har fått balans på det hela. Så en sysselsättning just nu under de jobblösa dagarna är att hitta massa goda och nyttiga recept. För hittar jag en lösning på mitt kostproblem tror jag även jag har hittat nyckeln till en vältränad kropp... hoppas jag.
 
Några löften inom kosten 2014:
  • tänka mer på vad jag stoppar i mig
  • klara av att inte äta onyttigt under januari månad (ev fler månader)
  • lära mig nya nyttiga recept
  • börja äta med måtta, inte vräka i mig
 
 
 
Här är några av mina favoritmotivationer i textformat. Jag har aldrig egentligen tyckt om att springa, speciellt inte utomhus. Men i och med att jag känner att jag orkar mer konditionsmässigt blev jag väldigt nyfiken på att se hur långt och länge jag skulle orka springa, hur mycket jag än avskyr det. Så förra veckan såg jag den nedersta bilden ni ser ovan med den där kaxiga texten skriven i min favoritfärg, ställde jag mig på löpbandet, släckte ner allt så jag inte kunde se displayen, satte på ett halvbra tv-program - och sprang. När mina ben sedan började vika sig och andningen fastnade som en propp i halsen klev jag av, tände lamporna och kollade på displayen. 7 km. Jag bara skrek rätt ut. Har JAG klarat av att springa SJU KILOMETER?! Det fanns inte min värld. Jag kanske sprang 2,5 km som uppvärmning i våras men sju kilometer, aldrig!!! Då blev jag fånigt stolt över mig själv och fick en sån boost med motivation till att träna mer. Så nu är nästa mål 8 km, som förhoppningsvis kan bli 9 km och som (känns ej troligt i mina öron) 1 mil. Det skulle kännas så skönt att sätta den.
 
En annan känsla jag kände i samband med att klara av detta var bekräftelse. Något av det viktigaste som finns över huvud taget, inte bara inom träning. Jag fick bekräftelse på att allt slit med konditionsträningen faktiskt lönat sig. Jag orkade 7 km istället för 2,5 km. Det kändes nästan som att höja sig från G till MVG, en så sjukt skön bekräftelse.
 
Såååå... nu har jag verkligen lagt ribban högt i och med detta inlägget. Men detta är ju något jag verkligen vill! Jag tycker ju det är så himla roligt så varför inte gå all in? De flesta av mina vänner är dessutom inne på samma spår, tyvärr inte alla, men många. Så jag har några träningskompisar där ute, för visst blir det roligare om man två eller fler. So good luck to me!!!

Lunchtime

Dagens lunch fick bli couscous som jag pressat apelsin över (så gott!!!) med räkor, avokado och lite tomat. Vill äta detta till lunch hela veckan men jag måste nog variera mig. Jag har tagit en promenad i solen och snön medan jag lyssnade på lugn musik, ganska skönt faktiskt. I eftermiddag ska jag åka till en kollega för att träffa henne och hennes dotter, ska bli så trevligt! Hoppas ni har fått en bra start på veckan! 

Paus på jobbet

Har ett perfekt söndagspass idag, 12:30-21:30! Sovmorgon, 9-timmarspass och bra ob-tillägg, det är perfektion inom jobb för mig! Måste bryta mot den oskrivna regeln att inte skriva något om snön men jag måste, för vad jag har längtat efter ljusare dagar! Man blir så nedstämd av regnet... Slut på rasten, back to work! Ha en bra söndag allihopa! 

Mina skor från NIKE

Har fått några frågor om vart jag har köpt mina skor från NIKE. Jag köpte dem när jag var i London i en NIKE-butik och fick proffsig hjälp av min vän Olivia som enligt mig kan allt inom träning. Innan när jag sprang så fick jag ont i fötterna och vaderna, men nu flyger jag fram i dem utan problem. Jag letade lite och hittade dem på Zalando, så de finns att beställa, några hundralappar dyrare än vad jag köpte dem för dock men de är värda det! Kunde inte kopiera in länken till dem på ett sånt där snyggt sätt ni får den precis som den är: http://www.zalando.se/nike-performance-air-pegasus-30-loeparskor-daempning-ljusrosa-n1241a07m-j00.html
 
Zalando är för övrigt min favoritsida på internet vad gäller träningskläder, och speciellt nikeskor. Så mitt planerade köp av löpskor utomhus lär köpas där lite längre fram i vår...

En tjejig lunch

 
En lite sämre bild från min, Malin och Majas lunch. (Kunde bara ta en bild och sen stod det att mitt kameraminne var fullt. Sen kunde jag inte ta fler bilder trots att jag raderade över 100 st på en gång, det är ingenting som någon mer råkat ut för och som i så fall kan förklara för mig varför det är så?!) Vi slängde ihop en sallad av kyckling, ägg och alla möjliga grönsaker. Vi hade lite vanligt tjejsnack samtidigt som vi slökollade på Änglagård - andra sommaren. Så himla mysig film!

SATC

När det är sånt här grått och tråkigt väder ute vill jag inte göra annat än ligga inne i soffan och glo på tv, alternativt ligga i sängen och läsa. Extra mycket lockade detta när jag kom på att jag har lånat SATC-boxen av Evelina. Så det får bli min sysselsättning fram tills jag ska äta lunch med Maja och Malin. Sounds good to me!

Äntligen fredag

Dagen började med jobb, fortsatte med en fika på Cecil med Linda och slutade ute i gymmet. Hade sån energi så jag fick skjuta lite på vilodagen som jag annars tänkte haft idag. Nu ska vi snart äta tacos och sen se en film tillsammans. En familjefredag helt enkelt! Hoppas ni får en lugn och skön helg!

En lugn torsdag

Idag jobbade jag lite på förmiddagen och sedan åkte jag till min moster. Vi tog en pw och sen åt vi lunch, laxpaj med sallad som ni ser ovan. Efter det åkte jag till stan och tog en fika med Jonna, alltid lika mysigt! Jag avslutade kvällen med mammas yoga, skulle egentligen tränat cirkelfys men jag fick lite migränkänningar och vågade inte riskera något. Så himla tråkigt när det blir så...

Mitt januari 2013

För ett år sedan var jag på Kosta spa med min mamma och moster, två lyxiga dygn som innehöll mycket vila, träning och skratt. Pappa byggde även färdigt vårt gym hemma, när jag ser den här bilden ser jag också hur mycket mer som hänt där inne sen dess. Jag bjöd hem några brudar på söndagsfika och bjöd bland annat på det enda jag kan baka - chokladbollar. Det bästa denna månaden var nog att få en ny iPhone. Satt och lekte som ett barn med min nya femma-favvo. Idag är den skärmen spräckt för andra gången på ett halvår. Mycket kan hända gott folk.
 
 
 
Jag provade även ut en balklänning. Jag fick tränga på mig många olika modeller i många olika färger innan jag fann min marinblå kärlek som idag hänger i säkert förvar inne i dressingroomet. Det blev även en spontanutgång i kära Vetis i början av månaden. Det jag njöt mest av mellan januari-juni var att sluta tidigt på fredagarna. En ben&jerry framför Gossip Girl var något som ofta fick kicka igång helgen. Saknar det, fånigt nog.
 

 
Den 24 januari var det äntligen dags för vårt första 3:3!!!! Så mycket kärlek som jag kände till mina klasskompisar den kvällen är nästan svårt att beskriva. Man kände en sån sammanhållning och spänning så det var helt sjukt! Samtidigt som man bara ville ha studenten och allt sånt roligt ville man heller inte att det skulle ta slut. Konstiga och blandade känslor men fasen vad roligt det var!
 

Happy New Year

 
Nytt år, nya möjligheter som man säger.
 
På pappret skulle 2013 bli det mest händelserika året hittills i mitt liv. För mig innebar året 2013 sista terminen på gymnasiet, balen, studenten, skiljas från vänner, träffa nya människor, skaffa jobb, kontrollera min ekonomi, lägga i en extra växel inom träningen och helt enkelt anpassa mig. Under 2013 kände jag "fan, det här skulle ju bli mitt år... det skulle inte vara så här... det är inte så jag har tänkt mig det." Det blev verkligen inte som jag tänkt mig, men med facit i hand så var det verkligen vad jag behövde. Allt blir inte alltid som man har tänkt sig. Människor kan inte alltid bara försvinna eller stanna i ens liv för att man vill det. Jag kan inte trolla fram saker och ting, jag måste jobba för det. Jag kan inte hinna med allt och alla, jag måste prioritera. 2013 har inte varit ett av mina bättre år, tyvärr, men för min personliga utveckling var det mitt absolut bästa och viktigaste år.
 
Att det redan gått nästan 9 dygn sedan jag sprang runt på torget kl 12 och önskade alla vänner och främlingar gott nytt år känns konstigt. Har redan 8 av 365 dagar gått så hinner jag nog inte blinka förrän jag står och skriker gott nytt år igen. Jag har självklart samlat på mig några nyårslöften. Några privata, men några som jag gärna delar med mig av.
 
Nöja mig. Jag har höga krav på både mig själv och min omgivning, men ibland måste även jag inse att ingenting kan bli perfekt och att saker ibland bara är som de är. Det spelar ingen roll hur många superkrafter jag tros mig ha, det är ingenting att göra åt det.
 
Hålla hårdare i mina pengar. Jag har aldrig suttit i skiten ekonomiskt sen jag började jobba i juni, men jag har skaffat mig behov efter min lön. Det innebär onödiga behov. Bara för att man har råd att köpa något behöver man inte alltid köpa det. En dag står jag där som fattig student och undrar hur jag kunde prioritera klädesplagg jag aldrig använt före sparsamhet.
 
Bli vältränad. Så dumt nyårslöfte egentligen, men ändå så himla viktigt. Träning är nämligen en av få saker som verkligen kan få mig att må SÅ HIMLA BRA samtidigt som det också kan få mig att må fruktstansvärt dåligt, känner ni igen er? Orken och motivationen finns ju inte alltid. Men detta är något jag verkligen vill, annars hade jag inte lagt flera timmar på det varje vecka. Nu kör vi helt enkelt!
 
Komma någonstans i mina framtidsplaner. Så fort jag ens nämner ordet framtid får jag ångest. Det är väl inte det ska vara? Jag ska vara sugen på framtiden, sugen på att vilja komma någonstans. Tyvärr känns allt som ett miljonpussel och jag kan knappt få ihop en enda bit med en annan. Ena dagen vill jag plugga, andra dagen resa, tredje dagen ha det som jag har det. Jag får helt enkelt analysera sönder min hjärna och förhoppningsvis samtidigt kunna känna vad jag egentligen vill.
 
Fortsätta att inte lägga för mycket energi på de som inte förtjänar det. Detta är faktiskt något jag blivit väldigt bra på under sista kvartalet av 2013. Jag har verkligen känt efter vilka människor jag trivs med och vilka jag inte gör det med. De finns de jag släppt in mer på mitt liv och det finns de som jag släppt från mitt liv. Jag har insett hur fruktansvärt viktigt det är att ha energigivande människor omkring sig och inte energikrävande.
 
 
Sååå... Nu har jag skrivit av mig lite och känner mig redo att välkomna mitt 2014 - "and please be good to me"

8 januari

Godmorgon!
 
Väcktes tidigt av att ena brodern skulle till skolan, vilket fick mig att njuta lite extra av att ligga i min varma säng. Nu har jag gjort mig lite frukost, smoothie med hallon och mango. Hade tyvärr bara vaniljyoughurt hemma och jag tycker det blir lite sött så här på morgonen. Idag ska jag plocka lite på rummet, få ordning på alla julklappar osv. Hoppas att ni som går i skolan får en bra skolstart och hoppas alla ni andra också får en bra dag!

Trettondagsafton

En bild från gårdagskvällen. Vi åt trerätters hos mormor och morfar med släkten. Har aldrig ätit hummer förut, men gud vad gott det var. Under måltiden sprang vi mellan tvn och maten för att inte missa något på JVM-hockeyn. Tycker så synd om killarna att de förlorade, de var värda ett guld, utan tvekan!
 
Idag har Maja och jag varit ute och gått. Resten av dagen ska jag nog bara ta det lugnt. Är så sugen på ett bad eller någon timme i bastun... 

Lite från helgen

Igår jobbade jag på förmiddagen, börjar bli lite tröttsamt att dra sig upp kl 05:30 varje morgon, men nu är det över. Igår på kvällen kom min moster, hennes kille och Vincent. Vi åt hemgjord pizza och sen provade vi min chokladfondue som jag fick i julklapp av mormor. Herregud vad gott det är...
 
Idag jobbade jag också. Somnade lite i soffan när jag kom hem och vaknade till brorsans match, nu ska jag se bronsmatchen i JVM och ikväll är det äntligen JVM-final!!! Magkänslan är allt annat än lugn...

RSS 2.0